Λάρισα

Κέλλας: «Αποζημιώσεις στους αμυγδαλοπαραγωγούς του νομού Λάρισας»

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Διονύση Σταμενίτη, είχε ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο Λαρισαίος Πολιτικός ενημέρωσε τον Υφυπουργό για το εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα της άδικης και άνισης μεταχείρισης των παραγωγών αμυγδάλων του νομού Λάρισας (Τεμπών, Κιλελέρ, Αγιάς και Ελασσόνας), όσον αφορά τις αποζημιώσεις de minimis. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο ΦΕΚ υπ’ αριθμόν 2762/26.04.2023, το οποίο προέβλεπε ενισχύσεις ήσσονος σημασίας για τους παραγωγούς αμυγδάλων της Μαγνησίας, χωρίς, ωστόσο, να έχει ανάλογη πρόβλεψη για τους παραγωγούς της Λάρισας και άλλων περιοχών.

Ο κ. Κέλλας επεσήμανε στον κ. Σταμενίτη τη δεινή κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει οι παραγωγοί των αμυγδάλων του νομού μας, μετά τις μεγάλες ζημιές, που έχουν υποστεί στη σοδειά τους, επί τέσσερις συνεχόμενες χρονιές, σε συνδυασμό και με την κατάργηση της επιδότησης από τη νέα ΚΑΠ. Τόνισε την αναγκαιότητα να δοθούν ενισχύσεις και στους παραγωγούς αμυγδάλων της Λάρισας, για λόγους ισότητας και ίσης μεταχείρισης όμοιων καταστάσεων και ζήτησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να προβεί άμεσα στις απαραίτητες σχετικές ενέργειες.

Ο κ. Σταμενίτης αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων και οι δύο άνδρες συμφώνησαν να παραμείνουν σε συνεχή επικοινωνία μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος και την ενίσχυση των Λαρισαίων αμυγδαλοπαραγωγών από την Πολιτεία.

Τέλος, οι κ.κ. Κέλλας και Σταμενίτης συζήτησαν για το θέμα των ΤΟΕΒ (Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων), του υψηλού κόστους ενέργειας και των μεγάλων αρδευτικών τελών για όλους τους παραγωγούς, με τον Λαρισαίο Βουλευτή να υπογραμμίζει την ανάγκη επανεξέτασης του όλου πλαισίου λειτουργίας των ΤΟΕΒ.

Previous ArticleNext Article