Λάρισα

Κέλλας από Τύρναβο: Έχουμε πίστη στις δυνατότητες της πατρίδας μας

«Η Ορθοδοξία κράτησε όρθιο το Γένος μας την περίοδο της Τουρκοκρατίας και το οδήγησε στην ελευθερία, με αμέτρητες θυσίες επώνυμων κι ανώνυμων μαρτύρων, που προάσπισαν την εθνική μας ταυτότητα και συνείδηση. Ένας από αυτούς ήταν και ο Άγιος Γεδεών, ο Νέος Οσιομάρτυρας, ο οποίος συνέβαλε με το παράδειγμά ζωής του στην εγρήγορση και επαγρύπνηση των προγόνων μας, συνθέτοντας μαζί με τους υπόλοιπους αγίους της Λάρισας τον προμαχώνα της εθνικής παλιγγενεσίας στη Θεσσαλία.»

Τα παραπάνω δήλωσε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, από τον Τύρναβο και τον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Πολιούχου Αγίου Γεδεών, μετά το πέρας του πανηγυρικού αρχιερατικού συλλείτουργου, που τελέστηκε από τους Μητροπολίτες Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιερώνυμο, Ηλείας και Ωλένης, κ. Αθανάσιο, και Δράμας, κ. Δωρόθεο.

Ο Λαρισαίος πολιτικός ευχήθηκε «χρόνια πολλά» στους πολίτες του Τυρνάβου και αντάλλαξε ευχές για τη νέα χρονιά, σημειώνοντας:

«Το 2022 ήταν ιδιαίτερα κρίσιμο για την οικονομική πορεία της χώρας και μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε για το “αύριο”. Παρά τις δύσκολες συνθήκες της παγκόσμιας οικονομίας, η Ελλάδα διατηρήθηκε σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης και ενισχύθηκε η γεωπολιτική και γεωοικονομική της θέση.

Με ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, συμμαχίες, όραμα και στρατηγική, ατενίζουμε το μέλλον με αυτοπεποίθηση, έχοντας πίστη στις δυνατότητες του λαού και της πατρίδας μας. Καλή χρονιά!».

    

Previous ArticleNext Article