Λάρισα

Κέλλας από Στεφάνι Ασπροποτάμου: Εθνική ενότητα και πολιτική σταθερότητα για ισχυρή Ελλάδα

Το Στεφάνι Ασπροποτάμου επισκέφθηκε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά την 48η Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία, στον ανακαινισμένο και πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, ο οποίος εγκαινιάστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο, ενόψει και της εορτής της Αγίας (26 Ιουλίου), μαζί με τη Γερόντισσα Χριστονύμφη, Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγ. Στεφάνου Μετεώρων, τον εφημέριο του Ναού, π. Αθανάσιο, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, τον πρόεδρο της Κοινότητας, Γιώργο Γεράκα, και πλήθος κόσμου.

Ο Χρήστος Κέλλας, εξερχόμενος από τον Ιερό Ναό, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, δήλωσε:

«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες γιορτάζουμε σήμερα την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας, που αποτέλεσε το ισχυρότερο θεμέλιο για την ανάπτυξή της και την ασφαλή πορεία της στον πυρήνα του δυτικού κόσμου».

Ο αν. γραμματέας της Κ.Ο. της Ν. Δ. τόνισε την αναγκαιότητα προστασίας του δημοκρατικού πολιτεύματος από τον λαϊκισμό, το ψέμα και τη δημαγωγία. Αναφέρθηκε στην πολιτική σταθερότητα ως αναγκαία συνθήκη για την πρόοδο και την ανάπτυξη της πατρίδας μας, ενώ στάθηκε στην ανάγκη της εθνικής ενότητας και ομοψυχίας, τις οποίες οφείλουμε να διαφυλάξουμε απέναντι σε κάθε απειλή, προσθέτοντας:

«Το προηγούμενο διάστημα, οι Ελληνίδες κι οι Έλληνες καταφέραμε να ξεπεράσουμε δυσκολίες και παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η υγειονομική κρίση της πανδημίας κι επιθετικές προκλήσεις γύρω από κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Χάρη στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος έλεγε ότι “όλα, ακόμη και θαύματα μπορούν να συντελεστούν στον τόπο μας, όταν στο αίτημα των κρισίμων περιστάσεων ανταποκρίνονται ομόθυμα τόσο η ηγεσία, όσο και ο κυρίαρχος λαός”, η Ελλάδα διαθέτει μία από τις πιο λειτουργικές δημοκρατίες του κόσμου και συνιστά πυλώνα του κράτους δικαίου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το γεγονός ότι η χώρα μας αποτελεί προμαχώνα του διεθνούς δικαίου στην Ανατολική Μεσόγειο και στρατηγικό κέντρο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ οφείλεται στη ζωτικότητα των δημοκρατικών θεσμών και στη βιωσιμότητα του πολιτεύματός μας.

Είμαστε ευγνώμονες σε όσους αγωνίστηκαν για την αποκατάσταση και την εδραίωση της Δημοκρατίας στον τόπο, προσφέροντας φως και προοπτική στις επόμενες γενιές.

Φως προσφέρει απλόχερα μέσω των θαυμάτων της και η Αγία Παρασκευή, προστάτιδα των ματιών, τη μνήμη της οποίας γιορτάζουμε σήμερα από το Στεφάνι, ευχαριστώντας τη μεσιτεία της στον Άγιο Τριαδικό Θεό για τη θεραπεία και την προστασία όσων επικαλούνται τη βοήθειά της.

Χρόνια πολλά!».

Previous ArticleNext Article