Ελασσόνα

Κέλλας από Κεφαλόβρυσο, Βαλανίδα, Λουτρό: Καθαρές κουβέντες και διαρκής στήριξη στους κτηνοτρόφους

Με καθαρές κουβέντες και διαρκή στήριξη στον πρωτογενή τομέα, στέκεται στο πλευρό των κτηνοτρόφων ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας Χρήστος Κέλλας, που επισκέφτηκε τα χωριά της Ελασσόνας, Κεφαλόβρυσο, Βαλανίδα και Λουτρό.

«Η ανάπτυξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας αποτελεί βασική προτεραιότητά μας», τόνισε ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέροντας τα μέτρα στήριξης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με τις επενδύσεις βελτίωσης των σταβλικών συνθηκών να χρηματοδοτούνται στο 80% των δαπανών.

Τόνισε, ακόμη, την διεύρυνση της συνδεδεμένης ενίσχυσης σε περισσότερους παραγωγούς, αναφέροντας χαρακτηριστικά, ότι ενισχύθηκαν 41.059 δικαιούχοι κτηνοτρόφοι για το αιγοπρόβειο κρέας, 3.195 περισσότεροι από το προηγούμενο έτος, και το συνολικό ποσό που καταβλήθηκε ανήλθε στα 53,6 εκ ευρώ, με τιμή ενίσχυσης 9,70 ευρώ ανά επιλέξιμο ζώο.

Ο Χρήστος Κέλλας, επεσήμανε, τη σπουδαιότητα της αναγνώρισης σε εθνικό επίπεδο της διεπαγγελματικής οργάνωσης με την επωνυμία «Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωσης του Κρέατος και του τομέα της Κτηνοτροφίας», με τον διακριτικό τίτλο Ε.Δ.Ο.ΤΟ.Κ.Κ. που υπέγραψε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πριν από λίγες μέρες.

Ο Λαρισαίος πολιτικός δήλωσε, ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός στο ζήτημα της πάταξης των παράνομων ελληνοποιήσεων, προκειμένου οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες, να προχωρούν ουσιαστικά και εντατικά όχι μόνο σε περιόδους γιορτών αλλά και καθημερινά.

«Έχουμε χρέος να κρατήσουμε σε υψηλό επίπεδο την κτηνοτροφία , με ισχυρές βάσεις τα ποιοτικά μας προϊόντα και την ακούραστη δουλειά σας από το ξημέρωμα μέχρι το βράδυ», επισήμανε ο Χρήστος Κέλλας λέγοντας στους  παραγωγούς “αξίζετε πολλά… μπορούμε περισσότερα”.

 

Previous ArticleNext Article