Λάρισα

Κέλλας από Φάρσαλα: Θεσμός η γιορτή χαλβά, μοχλός ανάπτυξης για την τοπική οικονομία

«Η γιορτή χαλβά έχει καταστεί θεσμός, για την Επαρχία Φαρσάλων και τον Νομό Λάρισας, καθώς αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση. Η φετινή γιορτή έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, τόσο από άποψη συμμετοχών, όσο και από επιμέρους εκδηλώσεις, γεγονός που καταδεικνύει τη φήμη του φαρσαλινού χαλβά.»

Τα παραπάνω επισήμανε, μεταξύ άλλων, από την πλατεία Δημαρχείου των Φαρσάλων, χαιρετίζοντας τη 15η γιορτή χαλβά, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, προσθέτοντας:

«Σπάνια ένα προϊόν ταυτίζεται με την περιοχή, στην οποία παράγεται, κι αυτό συμβαίνει εδώ στα Φάρσαλα με τον χαλβά. Χαλβάς και Φάρσαλα είναι έννοιες ταυτόσημες και άρρηκτα συνδεδεμένες.

Ο χαλβάς αποτελεί στοιχείο πολιτιστικής κληρονομιάς και μας συνδέει με την παράδοση και την κοινωνική ζωή αιώνων, αφού είναι το κατεξοχήν κέρασμα στην καθημερινότητα, σε επισκέψεις και γιορτές. Συγχρόνως, συνιστά και μέσο πολιτιστικής διπλωματίας, που προσφέρεται και σε συνδυασμό με άλλα τοπικά προϊόντα».

Ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρθηκε στη συνεισφορά της χαλβαδοποιίας στην τοπική οικονομία, σημειώνοντας:

«Μαζί με τον πρωτογενή τομέα, ο χαλβάς αποτελεί ένα ξεχωριστό προϊόν που είναι μοχλός ανάπτυξης για την τοπική οικονομία και είναι απαραίτητο να καθιερωθεί ως ιδιότυπο προϊόν, ώστε να αποκτήσει προστιθέμενη αξία».

Ο Χρήστος Κέλλας συνεχάρη τους διοργανωτές για τη γιορτή, καταλήγοντας:

«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στη Δημοτική Αρχή, στον Σύλλογο Χαλβαδοποιών – Ζαχαροπλαστών, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στο Επιμελητήριο Λάρισας, για την άρτια οργάνωση των τριήμερων εκδηλώσεων.

«Εύχομαι, από βάθους καρδιάς, να έχετε πάντα υγεία και έμπνευση, ώστε να οργανώνετε, κάθε χρόνο, μεγάλες γιορτές, όπως η φετινή, και να αναδεικνύουμε τον τόπο μας μεθοδικά και ολοκληρωμένα. Είμαστε στο πλευρό σας».

 

Previous ArticleNext Article