Λάρισα

Κέλλας από Φάρσαλα: Με έργα υποδομής, βάζουμε τα Φάρσαλα σε αναπτυξιακή τροχιά

«Με σφραγίδα Κυριάκου Μητσοτάκη, δημοπρατείται το Φράγμα της Σκοπιάς, που “σερνόταν” επί δεκαετίες, δίνοντας στα Φάρσαλα μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση. Μαζί, μάλιστα, με το αρδευτικό δίκτυο Υπέρεια – Ορφανά, η επαρχία αποκτά σημαντικές υδρευτικές  και αρδευτικές υποδομές».

Τα παραπάνω σημείωσε, μεταξύ άλλων, στην κεντρική ομιλία του, στα Φάρσαλα, ενώπιον πλήθος κόσμου ο βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός έκανε αναδρομή στις δράσεις για την αποκατάσταση των πληγέντων από τη θεομηνία του «Ιανού», σημειώνοντας:

«Δώσαμε μαζί μάχη για τις αποζημιώσεις, ώστε να σταθούν οι πληγέντες στα πόδια τους, μετά τις καταστροφές που προκάλεσε ο “Ιανός”. Όπου υπήρξαν καθυστερήσεις, ήμασταν σε επικοινωνία με τους αρμόδιους, για να λάβουν όλοι οι δικαιούχοι τη στήριξη της πολιτείας».

Στη συνέχεια, προχωρώντας σε αποτίμηση του κυβερνητικού έργου στον τομέα της αγροτικής παραγωγής, ανέφερε:

«Μειώσαμε τη φορολογία στα μέλη συνεταιρισμών, ομάδων παραγωγών και συμβολαιακής γεωργίας κατά 50%. Δώσαμε αποζημιώσεις ΕΛΓΑ, ύψους 1 δις ευρώ, κάτι που δεν ξανάγινε μέσα σε μία κυβερνητική περίοδο. Μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 35%, τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή φυσικών προσώπων από 22% σε 9% και την προκαταβολή φόρου από το 100% στο 55%, ενώ ορίσαμε χαμηλό συντελεστή φορολογίας για συνεργατικά σχήματα σε 10%.

Στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, επιδοτήσαμε τη ρήτρα αναπροσαρμογής κατά 90% και επαναφέραμε το αγροτικό πετρέλαιο. Για την αντιμετώπιση των συνεπειών του πολέμου στην Ουκρανία, ενισχύσαμε τους καλλιεργητές με 65 εκ. ευρώ για λιπάσματα και με 95 εκ. ευρώ τους κτηνοτρόφους για ζωοτροφές».

Αναφορικά με τα κυβερνητικά πεπραγμένα στους τομείς της Παιδείας, της Υγείας, της Οικονομίας και της Άμυνας, ο κ. Κέλλας, υπογράμμισε:

«Μετά από 10 και πλέον χρόνια μνημονίων, πραγματοποιήσαμε 25.000 μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση και κάναμε αλλαγές σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Στην Υγεία, προαγάγαμε την αναζωογόνηση του ΕΣΥ, με χιλιάδες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με αύξηση των κλινών ΜΕΘ από 535, που ήταν το 2019  σε 1.300 σήμερα και με τη θέσπιση σύγχρονου πλαισίου για τη λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ο τομέας Υγείας εντάχθηκε στο Ταμείο  Ανάκαμψης με 1,5 δις ευρώ. Αναβαθμίζονται 80 Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα νοσοκομεία της χώρας και 156 Κέντρα Υγείας, μεταξύ αυτών και το Κ.Υ Φαρσάλων, εκσυγχρονίζονται κτιριακά και ενεργειακά. Στην οικονομία, αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό από 650€ σε 780€ και τις συντάξεις κατά 8%, ενώ την προσεχή τετραετία, έχουμε προγραμματίσει αύξηση του μέσου μισθού κατά 25% και νέα αύξηση των συντάξεων. Στην Άμυνα, καταστήσαμε τα σύνορα μας αδιαπέραστα, σφραγίζοντας τον Έβρο, ενώ ενισχύσαμε την αμυντική θωράκιση της χώρας προχωρώντας στην αγορά και αναβάθμιση υπερσύγχρονων εξοπλιστικών συστυμάτων. Ακόμη, συνάψαμε συμφωνίες στρατηγικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και το Ισραήλ, ενώ επεκτείναμε τα σύνορά μας, με τις ιστορικές συμφωνίες για ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Κέλλας κάλεσε τις Φαρσαλινές και τους Φαρσαλινούς να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης “στη μόνη πολιτική σταθερά του πολιτικού συστήματος και τη μόνη δύναμη, που μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα τολμηρά μπροστά”, όπως χαρακτήρισε την παράταξη της ΝΔ,  προσθέτοντας:

«Σας ζητώ να ανανεώσετε την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου και υπόσχομαι, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, να τιμήσω την ψήφο σας, ώστε να έχουν τα Φάρσαλα και ο Νομός μας δυνατή φωνή, τόσο στην εθνική αντιπροσωπεία, όσο και στην κυβέρνηση! Σας ευχαριστώ, από βάθους καρδιάς».

 

 

 

Previous ArticleNext Article