Αθλητισμός

Κατώτερος του αναμενομένου ο Οικονόμος, ηττήθηκε 2-0 στην Φιλιππούπολη

Στην Φιλιππούπολη έμελλε να “σπάσει” το φετινό αήττητο του Οικονόμου Τσαριτσάνης, καθώς οι “πράσινοι” μακριά από τον καλό τους εαυτό δέχθηκαν στα τελευταία λεπτά δύο γκολ και γνώρισαν την ήττα με 2-0 από τον Απόλλωνα Λάρισας.Με το αποτέλεσμα αυτό, οι Τσαριτσανιώτες υποχώρησαν στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, αν και η απόστασή τους από την κορυφή είναι μόλις τρεις βαθμοί.
Το πρώτο ημίχρονο κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα, με χαρακτηριστική την έλλειψη σημαντικών φάσεων, αν εξαιρεθούν το σουτ του Χατζηλιόντα (19′) που έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Νούσια και το σουτ του Γκαντούνα (21′) που κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του Φαρμάκα.
Στην επανάληψη, σουτ του Δραχαλίβα στο 58′ εξουδετέρωσε ο Φαρμάκας, όπως και διαγώνιο σουτ του Χατζή (63′) μπλόκαρε ο Νούσιας.Στο 69′ σε φάση διαρκείας το αρχικό σουτ του Ματούλα προς την εστία κόντραρε σε σώμα αμυνομένου, ενώ το νέο σουτ του Αυλογιάρη μπλόκαρε ο Φαρμάκας.
Και ενώ η αίσθηση ότι το παιχνίδι όδευε προς την “λευκή” ισοπαλία άρχισε να γενικεύεται, στο 79′ ο Χατζηλιόντας “έβγαλε” τον Τσιούτσια μόνο απέναντι στον Νούσια και το πλασέ του επιθετικού των γηπεδούχων ήταν εύστοχο, για να ανοίξει έτσι το σκορ (1-0).Στο 87′ καταλογίστηκε πέναλτυ υπέρ του Απόλλωνα σε αντικανονικό μαρκάρισμα του Νούσια επί του Τσιούτσια αλλά στην “μονομαχία” των δύο πρωταγωνιστών που ακολούθησε από τα 11 μέτρα, ο τερματοφύλακας του Οικονόμου βγήκε νικητής μπλοκάροντας την μπάλλα.Στο σημείο εκείνο, όμως, ο διαιτητής υπέδειξε – εν μέσω γενικής διαμαρτυρίας των φιλοξενουμένων – επανάληψη της εκτέλεσης, θεωρώντας ότι υπήρξε είσοδος αμυνομένου στην μεγάλη περιοχή πριν το σουτ.Στο 90′ εκτελώντας εκ νέου το πέναλτυ ο Τσιούτσιας (που φόρεσε και μία φορά την φανέλα του Οικονόμου κατά την περίοδο 2019-2020, στο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής) διαμόρφωσε το 2-0, ενώ στην συνέχεια ο Νούσιας αντίκρυσε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία και αποβλήθηκε (η πρώτη στο 87′).
Στις καθυστερήσεις του αγώνα (90’+3′), οι Τσαριτσανιώτες “άγγιξαν” το 2-1, όταν η κεφαλιά του Τσούτσα αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι του Φαρμάκα.
Τα όσα συνέβησαν στο τελευταίο τρίλεπτο της κανονικής διάρκειας αποτελούν το πιο ουσιαστικό και συζητήσιμο “κομμάτι” της διαιτησίας του Χρήστου Σούλη, που διηύθυνε τον αγώνα με βοηθούς τον Γρηγόρη Δεδικούση και τον Γιάννη Βαλιώτη, χωρίς άλλα προβλήματα.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Τάσος Βενέτης): Φαρμάκας, Γ.Γερεντές, Μπαγιώτας, Νικολακούλης, Μπόρος, Μπουκουβάλας, Κούρτι (90’+1′ Τσίτσαβος), Σιάτρας, Τσιούτσιας, Χατζηλιόντας, Θ.Γερεντές (46′ Κ.Χατζής – 77′ Μεταξάς).
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Βασίλης Μπακογιάννης): Νούσιας, Κατσιαντώνης (67′ Ντούφας), Ηλ.Γκαντούνας (56′ Μπουμπουνάρας), Αυλογιάρης, Γανός (90’+2′ Ν.Δραχαλίβας), Δριστέλας (56′ Γκόλτσιος), Στ.Δραχαλίβας (67′ Τσούτσας), Σουγλής, Σεμερτζίδης, Ματούλας, Γκαραλιάκος.
Previous ArticleNext Article