Ελασσόνα

Καθηγητές κατέβασαν γατάκι από δέντρο στην Ελασσόνα – ΦΩΤΟ

Στην αυλή του  ΓΕΛ Ελασσόνας την προηγούμενη εβδομάδα , ένα μικρό γατάκι είχε ανέβει σε δέντρο και δεν μπορούσε να κατέβει.
Εκπαιδευτικοί του σχολείου , χωρίς δεύτερη σκέψη , το βοήθησαν να κατέβει από το δέντρο. Το γατάκι παράμεινε στην αυλή . Η διεύθυνση του σχολείου έχοντας ως βασική μέριμνα την ασφάλεια και υγεία των μαθητών, πρότεινε στο 15μελές του σχολείου αν υπάρχει η πρόθεση και η δυνατότητα κάλυψης των εξόδων εμβολιασμού , στείρωσης και διατροφής του γάτου από τη μαθητική κοινότητα.
Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν θετικά , ενώ παράλληλα ο διευθυντής του σχολείου κ. Δημοβέλης Πέτρος , επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Γάτσα Νικόλαο ,ενημερώνοντάς τον σχετικά. Ο κ. Δήμαρχος έδωσε σχετική εντολή στον κτηνίατρο του Δήμου κ. Παπαλεξίου Ιωάννη ο οποίος παρέλαβε τον γάτο, και την επομένη τον έφερε στο σχολείο , εμβολιασμένο , στειρωμένο και με το απαραίτητο τσιπ. Ο γάτος είναι πλέον ελεύθερος στο φυσικό του περιβάλλον, την αυλή του σχολείου, υγιής και χαρούμενος.
Η ενέργεια της σχολικής κοινότητας του ΓΕΛ Ελασσόνας και του Δήμου Ελασσόνας,  προβάλλει τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη απέναντι στα ανυπεράσπιστα αδέσποτα σε αντίθεση με τις αρνητικές εικόνες βίας που καθημερινά μας βομβαρδίζουνε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ακόμα άνθρωποι και είναι περισσότεροι από τα κτήνη.
Previous ArticleNext Article