Αθλητισμός

Καθαρό προβάδισμα για τον Π.Ο.Ε. στο Κύπελλο

Μετά από ένα πολύ καλό παιχνίδι με πολλές φάσεις και καθαρές μονομαχίες, αντάξιο της φετινής «εικόνας» και «δυναμικής» των δύο αντιπάλων, αγώνα που παρακολούθησαν δεκάδες φίλαθλοι, η αθλητική «οικογένεια» και αυτοδιοικητικοί του Νομού Λάρισας, ο γηπεδούχος Π.Ο. Ελασσόνας επικράτησε στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου της Ε.Π.Σ.Λ. του Δωτιέα Αγιάς με 2-0, αποκτώντας καθαρό προβάδισμα για την πρόκριση του στον τελικό της διοργάνωσης.
Οι γηπεδούχοι του Βαγγέλη Μόρα, που στα πρώτα λεπτά του αγώνα παρουσιάστηκαν «παγωμένοι» και «μουδιασμένοι», αφήνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων στους φιλοξενούμενους, ανέκαμψαν γρήγορα και ανέβασαν ρυθμούς και ψυχολογία από το 25΄, τότε που προηγήθηκαν με τον αρχηγό τους Ματούλα.
Στο β΄ ημίχρονο, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, προσπαθώντας να αυξήσουν τη διαφορά του σκορ, κάτι που κατάφεραν στις καθυστερήσεις του αγώνα.
Οι φιλοξενούμενοι του Τάσου Μπεριτζά που προσπάθησαν ιδιαίτερα και ήταν μαχητικοί, στο δεύτερο ημίχρονο έδειξαν δικαιολογημένα σημάδια κόπωσης.
Φάσεις – γκολ :
3΄ : Ευκαιρία για τον Δωτιέα Αγιάς με το «καλημέρα», συνεργασία των παικτών, ο Γκατζούλης από τα αριστερά προχωρά και σουτάρει, με τον Γούπο να αποκρούει.
10΄ : Οι γηπεδούχοι «κλέβουν» τη μπάλα από τους φιλοξενούμενους, ο Ματούλας δίνει τη μπάλα στον Τόλιο, που από καλή θέση σουτάρει δυνατά με τη μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.
12΄ : Νέα ευκαιρία για τον Δωτιέα Αγιάς, με τον Τσιρογιάννη από το κέντρο με μακρινή μπαλιά να βρίσκει τον Μακρή, που προχωρά από τα δεξιά και από την περιοχή σουτάρει, με τον έμπειρο Γούπο να αποκρούει σωτήρια.
24΄ : Από καλό σημείο, εκτέλεση φάουλ από τον Τόλιο και η μπάλα φεύγει μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του γκολκίπερ Πατέτσου.
25΄ : Εξαιρετική προσπάθεια του Γκουντρουμπή, που με έξυπνο «τακουνάκι» από το κέντρο του γηπέδου βρίσκει τον Ματούλα, και αυτός αφού προχωρά με σουτ γράφει το 1-0, μέσα σε πανηγυρισμούς.
30΄ : Ο Π.Ο.Ε. πιέζει. Λάθος αμυντικών της Αγιάς, νέο «κλέψιμο» της μπάλας από τους Ελασσονίτες, ο Χαλάτσης δίνει τη μπάλα στον Ματούλα και το πλασέ που επιχειρεί ο αρχηγός των γηπεδούχων αποκρούεται σωτήρια από τον τερματοφύλακα Πατέτσο.
31΄ : Συνεργασία των Ελασσονιτών, ανάποδο «ψαλίδι» – σουτ του Καραγκούνη φεύγει άουτ.
32΄ : Ο Γκουντρουμπής από τα αριστερά σουτάρει, υποχρεώνοντας και πάλι τον Πατέτσο να αποκρούσει σωτήρια.
33΄ : Σουτ του Κοντοθανάση από καλή θέση στέλνει τη μπάλα άουτ.
53΄ : Συνεργασία των Ελασσονιτών, η μπάλα στα πόδια του Τόλιου, που σουτάρει δυνατά, με τη μπάλα να φεύγει άουτ.
54΄ : Νέα προσπάθεια του Π.Ο.Ε., η σέντρα του Κακάμη βρίσκει τους Ματούλα, Τόλιο, με τον τελευταίο από καλή θέση να σουτάρει άουτ από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των φιλοξενουμένων.
64΄ : «Αναστάτωση» στην περιοχή των φιλοξενουμένων μετά από εκτέλεση κόρνερ από τον Tόλιο, με το σουτ του Χαλάτση από καλή θέση να αποκρούεται από τους αμυντικούς της Αγιάς και στη συνέχεια η κεφαλιά του Γκουντρουμπή να μπλοκάρεται από τον Πατέτσο.
89΄ : Ευκαιρία για τους γηπεδούχους, όταν μετά από ωραία συνεργασία, ο νεοεισελθών Ιγγλέζος με δυνατό σουτ στέλνει τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του γκολκίπερ Πατέτσου.
90+2΄ : Υποδειγματική συνεργασία μέσα στην περιοχή Γκαμπέτα με Γκουντρουμπή, δίνει την ευκαιρία στον τελευταίο να διπλασιάσει τα τέρματα του Π.Ο.Ε. γράφοντας το 2-0, και να «χάνεται στις αγκαλιές» των συμπαικτών του.
90+4΄ : Τελευταία ευκαιρία για τον Δωτιέα να μειώσει το σκορ. Ο Κουμπούρας εκτελεί φάουλ από επικίνδυνο σημείο, αλλά ο Γούπος διώχνοντας με γροθιές «κλειδώνει» και πάλι την εστία του.
Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι κ. Νίτσας, Κοτούμπας, Μπουρονίκος.
Π.Ο. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ(Βαγγέλης Μόρας): Γούπος, Κακάμης, Νταμπώσης(75΄ Καραμούλας), Μπούσιας, Λαγός, Κοντοθανάσης(75΄ Καραλούλης), Τόλιος(70΄ Ιγγλέζος), Χαλάτσης, Γκουντρουμπής, Ματούλας(60΄ Μουξιός), Καραγκούνης(60΄ Γκαμπέτας).
ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ(Τάσος Μπεριτζάς – Κώστας Παπαρίζος): Πατέτσος, Μάνικος(90΄ Κορλός), Τσακάλι, Δημολιός, Κουμπούρας, Γκατζούλης, Σούμπασης, Τσιρογιάννης(72΄ Κίτσιος), Πατσιωτός(53΄ Τσατσαλίδης), Μακρής(53΄ Χατζής), Λεσάϊ(46΄ Κολοβός).
ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη – eleftheria.gr
Previous ArticleNext Article