Ελασσόνα

Κατάνυξη σε μια διαφορετική Μεγάλη Παρασκευή στην Ελασσόνα (φώτο-video)

Με τον Επιτάφιο Θρήνο και σε ιδιαίτερα κατανυκτική ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή η Κορύφωση του Θείου Δράματος που για δεύτερη συνεχή χρονιά επισκιάζεται από την πανδημία.

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη κκ. Χαρίτωνα τελέστηκε η Ακολουθία του Επιταφίου στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, χωρίς να γίνει η περιφορά στους δρόμους της πόλης και  με τους πιστούς να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης λόγω covid-19.

Εικόνες κατάνυξης  καταγράφηκαν στην περιφορά του Επιταφίου που έγινε εντός του ναού, στις πλάτες του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κκ. Χαρίτωνα και του πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης – αρχιμανδρίτη π. Βησσαρίων Καραλάσκου,  με τους πιστούς να παρακολουθούν τη σιωπηλή πομπή  με συγκίνηση.

Τα απαράμιλλα εγκώμια «ω γλυκύ μου έαρ», «άξιον εστί», «αι γενεαί πάσαι» εψάλησαν από τη χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας «MusicArte» .

Ολοκληρώνοντας την λειτουργία ο Σεβασμιώτατος απευθύνθηκε προς τους πιστούς εκφράζοντας τη θλίψη του για την απώλεια ανθρώπων  λόγω της πανδημίας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για την αλλαγη της ώρας της Ανάστασης τονίζοντας ότι δεν είναι θέμα πίστεως αλλά θέμα τυπικού της εκκλησίας, χαρακτηρίζοντας παράλληλα αθεολόγητους και ανιστόρητους όσους υποστηρίζουν ότι αν γίνει η  Ανάσταση μία ώρα πιο πριν καταλύεται η Εκκλησία. Τέλος ευχήθηκε σε όλους Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Ανάμεσα στις παρουσίες ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, ο πρώην δήμαρχος Νίκος Ευαγγέλου, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

 

 

 

 

 

 

 

Previous ArticleNext Article