Ελασσόνα

Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Ελασσόνας για κατάθεση στεφάνου

Η καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Ελασσόνας αναφέρει τα εξής:

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια να επιτραπεί η κατάθεση στεφανιού από φασίστα εκπρόσωπο των «Ελλήνων για την πατρίδα» (μόρφωμα του καταδικασμένου και φυλακισμένου ναζιστή εγκληματία Κασιδιάρη)στην εορταστική εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου στην Ελασσόνα. Η ευθύνη βαραίνει τη διοργανώτρια Δημοτική Αρχή Ελασσόνας που τον επέτρεψε και όλους τους παρευρισκόμενους πολιτικούς και τοπικούς παράγοντες(ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ). Έτσι προφανώς εννοούν την αντίθεση τους κατά του φασισμού και της εγκληματικής του δράσης, να στέκονται δηλαδή προσοχή όταν καταθέτει στεφάνι ένας ακροδεξιός-φασίστας, πρώην χρυσαυγίτης.

Είναι ντροπή και ύβρις για την πόλη της Ελασσόνας και τα μαρτυρικά χωριά της που έδωσαν τα καλύτερα παιδιά τους στον αγώνα ενάντια στο φασισμό, να αμαυρώνεται με αυτό τον τρόπο η αντιφασιστική αυτή επέτειος.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ελασσόνας, καλεί τους νέους, τους γονείς τους, τους εκπαιδευτικούς, συνολικά το λαό να μη δείξουν καμιά ανοχή και να απομονώσουν παντού την εγκληματική ιδεολογία και δράση των φασιστικών-ναζιστικών ομάδων, όποιο προκάλυμμα κι αν χρησιμοποιούν κάθε φορά.Σήμερα ένα χρόνο μετά την δική της Χρυσής Αυγής ο λαός είναι πιο έμπειρος για να δει πως με τον φασισμό δεν ξεμπερδέψαμε και ότι δεν χωράει κάνεις εφησυχασμός.

Να δουν βαθύτερα ότι τον φασισμό και την εγκληματική του δράση τα γεννά και τα αξιοποιεί το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και γι’ αυτό τα αστικά πολιτικά κόμματα δεν μπορούν να διεξάγουν πραγματική πάλη ενάντια του, αντιθέτως όπως αποδεικνύεται δείχνουν από ανοχή έως στήριξη αυτών των φασιστικών εγκληματικών ομάδων.

Να συμπαραταχθούν με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, στον αγώνα ενάντια σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική, στο εκμεταλλευτικό σύστημα και στο πιο αντιδραστικό του γέννημα τον φασισμό, να διεκδικήσουν την ικανοποίηση όλων των αναγκών τους μέσα από την ριζική αλλαγή της κοινωνίας μας.

Previous ArticleNext Article