Λάρισα

Καταδικάστηκε 50χρονος από το Εφετείο Λάρισας: Παρουσιαζόταν ως εργολάβος εξαπατώντας κτηνοτρόφους

Σε κάθειρξη οκτώ ετών χωρίς αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, 50χρονος από τη Μαγνησία που κατά σύστημα εξαπατούσε κτηνοτρόφους της περιοχής παρουσιαζόμενος δήθεν ως επιχειρηματίας, αγοράζοντας αιγοπρόβατα για τα οποία ποτέ δεν κατέβαλε ολόκληρο το ποσό της αξίας τους.
Παράλληλα με απόφαση του ίδιου Δικαστηρίου η 39χρονη πρώην σύζυγός του απαλλάχθηκε της κατηγορίας της άμεσης συνέργειας σε απάτη, καθώς κρίθηκε αθώα.
Ο 50χρονος είχε παραπεμφθεί να δικαστεί με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου το 2014, κατηγορούμενος για απάτη κατ’ εξακολούθηση, κατά συνήθεια και κατ’ επάγγελμα για ποσό που ξεπερνούσε τις 120.000 ευρώ, σε βαθμό κακουργήματος.
Σημειώνεται πως ο 50χρονος δικάστηκε και καταδικάστηκε ερήμην, καθώς εκτιμάται πως έχει διαφύγει στο εξωτερικό και πλέον θεωρείται φυγόποινος.
Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης τον Οκτώβριο του 2011 σε περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου ο κατηγορούμενος προσέγγισε έναν κτηνοτρόφο, ο οποίος πουλούσε 250 αιγοπρόβατα, αλλά και τον εξοπλισμό σταβλικών εγκαταστάσεων. Του ανέφερε ότι αποφάσισε να ασχοληθεί με την κτηνοτροφία και μάλιστα για να τον πείσει για την οικονομική του επιφάνεια και την αξιοπιστία του, ο 50χρονος ισχυρίστηκε ότι διαθέτει σταβλικές εγκαταστάσεις σε γειτονικό Νομό και πως διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία, δουλεύοντας ως εργολάβος δημοσίων έργων και πως δεν πρόκειται να χάσει τα χρήματά του, αφού διαθέτει μια πολυτελέστατη βίλα έξω από τον Βόλο. Μάλιστα έφτασε στο σημείο να τον πάει στο σημείο για να του τη δείξει, ενώ ανέφερε στο θύμα του πως το ελληνικό Δημόσιο τού χρωστάει μεγάλο χρηματικό ποσό από την κατασκευή ολόκληρου αεροδρομίου σε κοντινό νησί. Επιπλέον υποστήριξε πως κατέχει ένα πολυτελέστατο τζιπ 5.000 κυβικών εκατοστών και πως δεν έχει εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη.
Έτσι στα μέσα Οκτωβρίου του 2011 κατάφερε τον κτηνοτρόφο να του πουλήσει τα 250 ζώα και άλλο εξοπλισμό (αρμεκτήριο 4.500 ευρώ, χαρμανιέρα αξίας 10.000 ευρώ, 3.000 αχυρόμπαλες 6.000 ευρώ κ.ά), με τη συνολική αξία όλων να αγγίζει τις 73.000 ευρώ, δίνοντάς του έναντι μόνο 4.500 ευρώ.
Ωστόσο, στην πραγματικότητα, εις βάρος του είχε συνολικά 11 καταδίκες με ποινές φυλάκισης 86 μηνών από το Μονομελές, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, ενώ εκκρεμούσαν μηνύσεις για απάτη κατά συρροή, κατά συνήθεια και κατ’ επάγγελμα, με όφελος άνω των 120.000 ευρώ, πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση με όφελος άνω των 30.000 ευρώ και από άλλους κτηνοτρόφους από τον Νοέμβριο 2008 έως και τον Ιανουάριο του 2009 στον Αλμυρό.
Επίσης τον Νοέμβριο του 2011 με την ίδια μέθοδο απέσπασε 200 πρόβατα από κτηνοτρόφο σε χωριό της επαρχίας Αλμυρού αξίας 20.000 ευρώ, όπως επίσης και από άλλο θύμα του 74 πρόβατα συνολικής αξίας 11.500 ευρώ.
Έτσι κατάφερε να αποσπάσει απ’ όλους τους κτηνοτρόφους ζώα και αντικείμενα αξίας 132.330 ευρώ.

Πηγή: e-thessalia.gr

Previous ArticleNext Article