Λάρισα

Καραλαριώτου στους Συλλόγους Γυναικών Γλαύκης και Ραψάνης: «Κλειδί για τη “ζωντάνια” στα χωριά μας οι γυναίκες»

«Κόρη, μητέρα, γιαγιά, μα πρώτα και πάνω απ’ όλα γυναίκα, με ρόλους και αξίες που κρατούν ενωμένη την οικογένεια, την κοινωνία, ζωντανεύουν τα χωριά και τον τόπο μας. Η φωνή των γυναικών, η φωνή μας, πρέπει να ακουστεί ακόμη περισσότερο, να ηχεί ακόμη πιο δυνατά στα κέντρα λήψης αποφάσεων – μαζί δίνουμε αυτή τη μάχη», τονίζει η γενική γραμματέας ΠΕΔ Θεσσαλίας, κ. Ρένα Καραλαριώτου.

Η Λαρισαία πολιτικός συναντήθηκε με τα μέλη του ιστορικού και εξαιρετικά δραστήριου Συλλόγου Γυναικών Ραψάνης. «Οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες των γυναικών της Ραψάνης παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της περιοχής, στο να μένει “ζωντανός” ο οικισμός, στο να διατηρείται άθικτος ο πυρήνας και η ιστορία του οικισμού, στο διάβα όλων αυτών των ετών. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε σας, τις γυναίκες της Ραψάνης που κρατάτε αναμμένη τη φλόγα της δημιουργίας στον ευλογημένο τούτο τόπο, σημείο αναφοράς στην ελληνική οινοπαραγωγή, αλλά και τον πολιτισμό. Είμαι πάντα δίπλα σας», σημείωσε η κ.Καραλαριώτου. 

Η γενική γραμματέας της ΠΕΔ Θεσσαλίας συναντήθηκε και με τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Γλαύκης. «Ο δυναμισμός και η αξιοσύνη των γυναικών αναδεικνύονται μέσα από τα έργα και τις δράσεις τους σε κάθε πόλη, οικισμό και κοινότητα. Σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια επειδή στηρίζετε με όλες σας τις δυνάμεις την τοπική κοινωνία, αγκαλιάζοντας τα ήθη, έθιμα και την παράδοση, μεταλαμπαδεύοντας τις διαχρονικές αξίες της οικογένειας και του πολιτισμού», τόνισε η κ.Καραλαριώτου. «Η επίτευξη της ισότητας των φύλων προϋποθέτει την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ίσων ευκαιριών. Σε αυτή τη μάχη, για να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η φωνή σας, η φωνή μας, είμαι πάντα δίπλα σας, πάντα στην πρώτη γραμμή», σημειώνει η Λαρισαία πολιτικός.

Previous ArticleNext Article