Λάρισα

Καραλαριώτου: «Οι Σαρακατσαναίοι θεματοφύλακες της παράδοσης και των εθίμων»

«Αξίζετε συγχαρητήρια γιατί κρατάτε ψηλά το λάβαρο της παράδοσης. Η προσήλωσή με την οποία μεταφέρετε τις παραδόσεις, τα ήθη κι έθιμα, τους θρύλους και τις μνήμες της Σαρακατσάνικης παράδοσης είναι αξιομνημόνευτη. Καταφέρνετε στο πέρασμα του χρόνου, να διαφυλάττετε αλώβητες τις παραδόσεις και να τις παραδίδεται πολύτιμη παρακαταθήκη στις νεότερες γενιές».

Αυτά ανέφερε η πρώην αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, με αφορμή την παρουσία της στην ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Επαρχίας Φαρσάλων “Το Τσελιγκάτο”.

 

Η Λαρισαία πολιτικός, σχολιάζοντας τους χορούς που παρουσίασαν τα χορευτικά τμήματα του Συνδέσμου, δήλωσε: Ο κύκλος του χορού πάντα θα μας ενώνει σε ένα ταξίδι γεμάτο ήχους και βήματα στα χνάρια της παράδοσης. Με χαρά θαύμασα την περηφάνια με την οποία χόρεψαν τα νέα παιδιά, με ικανοποίηση διαπιστώνω ότι οι νέοι ξεχωρίζουν και στα διοικητικά πεπραγμένα του Συλλόγου κι έχουν αναλάβει τα σκήπτρα της παράδοσης και συνεχίζουν κι αυτοί να μεταλαμπαδεύουν τις πατρογονικές αρχές και τις αξίες, από γενιά σε γενιά. Συνεχίστε τις αξιόλογες πολιτιστικές δράσεις, οι οποίες αντιστέκονται στην αφομοιωτική και ισοπεδωτική τάση της εποχής μας, μαθαίνοντας τους χορούς στους νέους, διατηρώντας δυναμικά τα χορευτικά συγκροτήματα. Η παράδοση είναι ένα υγιές κομμάτι το οποίο θα πρέπει να το διατηρήσουμε αλώβητο και να το μεταφέρουμε και στις επόμενες γενιές.» 

Previous ArticleNext Article