Λάρισα

Καπετάνος από τα χωριά του Ασπροποτάμου: «Ζωτικής σημασίας η διατήρηση των ορεινών μας χωριών»

Επίσκεψη στα βλαχοχώρια του Ασπροποτάμου, όπου διαμένουν πολλοί Λαρισαίοι, ιδιαιτέρως τους μήνες του καλοκαιριού πραγματοποίησε ο Βουλευτής του Νομού Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Καπετάνος.

Στην Πολυθέα, το Χαλίκι και την Ανθούσα ο βουλευτής της ΝΔ, συνομίλησε τόσο με τους κατοίκους όσο και με τους προέδρους των κοινοτήτων κ. κ.Χελιδώνη Ιωάννη, Αλέξανδρο Κίτσο και Ντούσιο Ιωάννη αντίστοιχα, εξαίροντας παράλληλα το κατάφυτο φυσικό τοπίο.

«Είναι άξια αναφοράς η προσπάθεια που επιδεικνύουν συνεχώς οι κάτοικοι του Ασπροποτάμου να διατηρήσουν τη ζωή στα χωριά τους παρά τις αντίξοες συνθήκες με τις οποίες έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καπετάνος, προσθέτοντας πως «οι καθημερινές δυσκολίες που συναντούν οι άνθρωποι των ορεινών χωριών, η έλλειψη εκπαιδευτικής και ιατρικής φροντίδας καθώς και η τάση των νέων να απομακρύνονται από τα παραδοσιακά επαγγέλματα αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στα αστικά κέντρα οδηγεί στην ατέρμονη ερήμωση των ορεινών όγκων».

«Είναι αλήθεια πως οι εναπομείναντες κάτοικοι των ορεινών χωριών, προσπαθούν παρά τις αντιξοότητες να κρατήσουν ζωντανά τα μέρη τους, τα οποία αποτέλεσαν στην πάροδο του χρόνου κοιτίδες πολιτισμού του Ελληνισμού. Απαραίτητο θεωρείται να υπάρξει κρατική μέριμνα ώστε να βοηθήσει τους ανθρώπους να επιστρέψουν στα χωριά τους δίνοντας τους κίνητρα, ώστε να αποφευχθεί η ολοκληρωτική ερήμωση των ορεινών οικισμών και συνεπώς ο αφανισμός τους» κατέληξε ο κ. Καπετάνος.

Να σημειωθεί ότι ο Λαρισαίος πολιτικός παραβρέθηκε στον εκκλησιασμό της Κυριακής στην Ανθούσα και κατόπιν μαζί με τον πρώην Πρόεδρο της διευρυμένης κοινότητας Ασπροποτάμου Δ.Βουρλίτση και τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Δ.Τύμπα παρακάθισαν για καφέ.

Οι κάτοικοι μάλιστα των χωριών αυτών, βλάχοι στην καταγωγή, προσέφεραν μια γκλίτσα στον κ. Καπετάνο και τον ευχαρίστησαν που βρέθηκε μαζί τους τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές.

         

Previous ArticleNext Article