Ελασσόνα

Καλύβια Ελασσόνας: Βγήκε από την ΜΕΘ η 38χρονη που πέταξε το μωρό της στα σκουπίδια

Βγήκε από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας, η 38χρονη γυναίκα, που γέννησε νεκρό το νεογνό της στη μπανιέρα του σπιτιού της, και το πέταξε σε κάδο σκουπιδιών.

Στη συνέχεια το πήρε ο αδελφός της και το έθαψε πρόχειρα σε χωράφι της οικογένειας, όπου το βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας.

Το ένοχο μυστικό της 38χρονης αποκαλύφθηκε, όταν έπαθε κολπική αιμορραγία και χρειάστηκε να μεταφερθεί, αρχικά στο κέντρο υγείας και μετέπειτα στο νοσοκομείο της Θεσσαλικής πρωτεύουσας.

Οι γιατροί της Γυναικολογικής – Μαιευτικής Κλινικής , που την εξέτασαν εκτός από την αιμορραγία, διαπίστωσαν την ύπαρξη πρόσφατης κύησης( λόγω εύρεσης πλακούντα με ομφάλιο λώρο), και ότι η ασθενής ήταν σε σηπτική κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 38χρονη, παρόλο τα κλινικά ευρήματα των γιατρών αρνήθηκε ότι κυοφορούσε. Γιατρός της Γυναικολογικής Κλινικής ενημέρωσε τηλεφωνικά για την υπόθεση την Ασφάλεια Λάρισας. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας ερευνώντας την υπόθεση επιβεβαίωσαν τη διάγνωση των ιατρών ότι προηγήθηκε τοκετός, αφού, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, με πρωτοβουλία τους οικείοι της 38χρονης προχώρησαν στην ταφή του νεογνού, το οποίο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ., γεννήθηκε νεκρό. «Από την εξέλιξη της προανάκρισης προέκυψε ότι η προαναφερόμενη , πρωινές ώρες της 08/03/2023, ενώ κυοφορούσε έμβρυο περίπου 28 έως 30 εμδομάδων, γέννησε στο μπάνιο της οικίας της και εν συνεχεία εναπόθεσε το έμβρυο σε κάδο απορριμμάτων» αναφέρει το διαβιβαστικό της αστυνομίας.

Με εισαγγελική εντολή αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας μετέβησαν σε αγροτική περιοχή σε χωριό της Ελασσόνας, όπου οι οικείοι της 38χρονης είχαν θάψει το βρέφος και το μεσημέρι της Πέμπτης προχώρησαν στην εκταφή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγγενείς της 38χρονης, κατέθεσαν κατηγορηματικά πως το νεογνό γεννήθηκε νεκρό. Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας παρήγγειλε ιατροδικαστική εξέταση όπου διαπιστώθηκε ότι όντως το έμβρυο είχε γεννηθεί νεκρό. Για την υπόθεση ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας, ο οποίος δεν ζήτησε να υπάρξουν συλλήψεις. Η δικογραφία θα διαβιβαστεί τις επόμενες ώρες στις δικαστικές αρχές.

aftodioikisi.gr

Previous ArticleNext Article