Ελασσόνα

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της 28ης Φεβρουαρίου

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας: 

Εδώ και τρία χρόνια, το εισόδημα των εργαζομένων συνεχίζει να συρρικνώνεται λόγω της ανεξέλεγκτης ακρίβειας και της αισχροκέρδειας σε μια σειρά βασικά προϊόντα, αγαθά και υπηρεσίες πλατιάς κατανάλωσης (τρόφιμο, ενέργεια με χρωματιστά τιμολόγια, καύσιμα), στο ενοίκια αλλά και στα στεγαστικά δάνεια λόγω της αύξησης των επιτοκίων. Οι μισθοί μας επαρκούν μόνο για 10 ημέρες (έρευνα ΤΣΕΒΕΕ) και ένα νέο κύμα φτωχοποίησης χτυπά τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, με την κυβέρνηση να μην παίρνει ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα για να την και απολεμήσει

Η κυβέρνηση αρνείται να αποκαταστήσει την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) ως εργαλείο για τη διαμόρφωση των μισθών αλλά και την επαναφορά των κλαδικών μας συμβάσεων που θα είναι υποχρεωτικές για όλους τους εργοδότες με ουσιαστική λειτουργία της Μεσολάβησης και Διαιτησίας του ΟΜΕΔ.

Και

Ταυτόχρονα, TC θεμελιώδη δημόσια δωρεάν αγαθό υπηρεσίες, όπως η υγεία, η Παιδεία, η Κοινωνική Πρόνοια εξακολουθούν να υποβαθμίζονται, να υποχρηματοδοτούνται, να υποστελεχώνονται και εν τέλει να εκχωρούνται στην ιδιωτική πρωτοβουλία, όπως αποδεικνύεται και από το αντισυνταγματικό νομοσχέδιο για το «μη κρατικό πανεπιστήμιο» που προωθείται ταχύτατα.

Ταυτόχρονα:

  • Στεκόμαστε πλάι στον αγώνα της νεολαίας και των φοιτητών για την υπεράσπιση των δημοσίων Πανεπιστημίων και της δωρεάν καθολικής Παιδείας και ενάντια στο νομοσχέδιο για τα «μή κρατικά Πανεπιστήμιο» που θα μετατρέψουν μέσα σε μια νύχτα τα ιδιωτικά κολλέγιο σε ισότιμα με το Πανεπιστήμια Ιδρύματα.
  • Στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα των αγροτών για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων που θα ανακουφίσουν τους παραγωγούς, και θα διασφαλίσουν τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας. Απεργούμε και απαιτούμε:
  • Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για όλους τους υπαλλήλους στην βιοτεχνία και βιομηχανία, στο εμπόριο και τις Υπηρεσίες.
  • Την πλήρη αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων στο κλασικό επίπεδο (Εμπόριο Υπηρεσίες) με πλήρη και ουσιαστική λειτουργία του ΟΜΕΔ και της υποχρεωτικής Διαιτησίας καθώς και την κήρυξη τους, ως γενικά υποχρεωτικών χωρίς κανένα νομικό εμπόδιο,

την άμεση και χωρίς όρους επαναφορά καθορισμού του κατώτατου μισθού μέσα από την ΕΓΣΣΕ, ενώ η επαναφορά των τριετιών θα πρέπει να ενσωματώσει την περίοδο 2012 – 2023. Καμία τριετία χαμένη.

Θέσπιση ρήτρας αναπροσαρμογής των μισθών με βάση τον πληθωρισμό.

  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας σε όλο το Εμπόριο
  • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, χώρο – ενθήμερο – 35ωρο. κατάργηση του 13ωρου απασχόλησης που εξοντώνει τους εργαζομένους και δραστικό περιορισμό των ελαστικών μορφών εργασίας.
  • Την κατάργηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ. Ειδικός φόρος κατανάλωσης) και πλαφόν στις 

τιμές της ενέργειας, των καυσίμων και στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

  • Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές, εξασφάλιση δωρεάν σίτισης και στέγασης για τους φοιτητές. Εεροφάλιση από το κράτος της δωρεάν προφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους,
  • Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας

Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΣΤΗΝ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΩΡΑ

11:00 Π.Μ.

 

Previous ArticleNext Article