Καθημερινό φαινόμενο αποτελούν πλέον για τις διωκτικές αρχές οι απάτες μέσω διαδικτύου, όπου οι απατεώνες «αδειάζουν» τους τραπεζικούς λογαριασμούς των ανυποψίαστων θυμάτων, τα οποία χάνουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

… Με ανάλογο τρόπο εξαπατήθηκε προχθές από άγνωστο, ένας 47χρονος Λαρισαίος ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», μέσω του «Facebook» ανήρτησε μία αγγελία πώλησης ενός αλόγου σε δύο ομάδες που έχουν ως αντικείμενο την ενασχόληση με τα άλογα.

Στην αγγελία του Λαρισαίου αναφερόταν πως το άλογο πωλείται στην τιμή των 300 ευρώ και το μεσημέρι, της ίδιας ημέρας της ανάρτησης, δέχθηκε τηλεφώνημα στο κινητό του από άγνωστο στην πραγματικότητα άνδρα.

Με τον δράστη αφού συστήθηκε να εκδηλώνει ενδιαφέρον για την αγορά του αλόγου. Ο 47χρονος Λαρισαίος δυστυχώς πείσθηκε και έκανε γνωστά στον δράστη τα στοιχεία που του ζητούσε.

Μόνο που αντί να δει στον τραπεζικό του λογαριασμό τα 300 ευρώ της αξίας του αλόγου, στο κινητό του τηλέφωνο έλαβε αμέσως δύο μηνύματα από την τράπεζα η οποία του έκανε γνωστό ότι πραγματοποιήθηκαν δύο μεταφορές χρημάτων, ύψους 3.000 ευρώ η κάθε μία.

Χρήματα που μεταφέρθηκαν σε άλλη τράπεζα με στοιχεία δικαιούχου, ίδια με αυτά που δήλωσε ο δράστης.  Ο 47χρονος κατήγγειλε την απάτη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας που ερευνά την υπόθεση.

Πηγή: Β. Κακάρας Ελευθερία