Ελασσόνα

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας στην απεργιακή συγκέντρωση στις 17 Απριλίου

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας καλεί όλες τις εργαζόμενες και όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Απριλίου 2014 στην Κεντρική Πλατειά της Ελασσόνας.
Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι της χώρας, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες διεκδικούμε και απαιτούμε αξιοπρεπείς μισθούς, ασφαλείς συνθήκες εργασίας, ζωή με αξιοπρέπεια!
Η ακρίβεια είναι στο Θεό και οι μισθοί μας στα τάρταρα! Θέλουμε πραγματικές αυξήσεις μισθών, αυξήσεις που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των καιρών Θέλουμε πίσω τις συλλογικές μας συμβάσεις!
Η ακρίβεια μας πνίγει, είναι θηλιά στο λαιμό κάθε οικογένειας. Είμαστε άνθρωποι με ανάγκες και υποχρεώσεις.
Το κύμα ακρίβειας σαρώνει όλα τα εισοδήματα και εξανεμίζει την αγοραστική δύναμη εκατομμυρίων χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων. Η ελληνική κοινωνία βιώνει μια νέα περίοδο κρίσης αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Απεργούμε, απαιτούμε, διεκδικούμε:

Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα. Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 900 ευρώ. Καθολική επαναφορά των τριετιών
ενσωματώνοντας την περίοδο 2012-2023. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα το επίδομα αδείας στους δημόσιους υπαλλήλους. Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο-5ημερο – 35ωρο. Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.
Συγκεντρωνόμαστε ΟΛΟΙ στις 10:30 π.μ. την Τετάρτη 17 Απρίλη 2024 στην Κεντρική Πλατειά Ελασσόνας.

Previous ArticleNext Article