Ελασσόνα

Κάλεσμα του Δίκτυου “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ στους αγρότες στην Ελασσόνα για συνάντηση εργασίας

Το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προσκαλούν αύριο Τρίτη , 21 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 12.00 το μεσημέρι, τους  παραγωγούς, βιοκαλλιεργητές, γεωπόνους, αγρότες κ.ά. της περιοχής Δήμου Ελασσόνας  σε συνάντηση εργασίας που αφορά την υλοποίηση του έργου:  «Τα Αρωματικά Φαρμακευτικά Φυτά Ολύμπου, ως πρόκληση για διατήρηση της βιοποικιλότητας -Olympus+» (Κτίριο ΚΕΔΕ (πρώην ΔΕΥΑΕΛ Δήμου Ελασσόνας) ,Χρ. Βλαχοδήμου 1 – Ελασσόνα  (Διάρκεια συνάντησης: 12.00- 14.00 μ.μ- θα ληφθούν  όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά του κορονοϊού.).

Σημειώνεται ότι το παραπάνω έργο, που θα υλοποιηθεί το χρονικό διάστημα 1/9/2021-28/2/2023 , με τη συνεργασία και τη στήριξη του Δήμου Ελασσόνας, εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο, ανάμεσα από 105 προτάσεις, σε πλήρως ανταγωνιστικό περιβάλλον και αυστηρά κριτήρια για τους συμμετέχοντες, αποτελεί μία διεπιστημονική προσέγγιση  για  την αειφόρο διαχείριση των φυσικών και γεωργικών πόρων του ΝΔ Ολύμπου (διοικητικά όρια του Δήμου Ελασσόνας) , με επίκεντρο την προστασία και ανάδειξη  των  Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών του Ολύμπου.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν οι κ.κ.:

  1. Λύκας Χρήστος- Αναπλ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Εργαστήριο Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου- Γεωπονική Σχολή )
  2. Ελευθέριος Φουρκιώτης –Πρόεδρος ΑΕΝΟΛ
  3. Κώστας Σκριάπας –Πρόεδρος Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

Σκοπός της συνάντησης είναι  να γίνει συζήτηση μεταξύ των Φορέων υλοποίησης και των άμεσα εμπλεκόμενων παραγωγών σχετικά με :

  1. τα προβλήματα που υπάρχουν στις καλλιέργειες ,τυποποίηση και εμπορία των ΑΦΦ του Ολύμπου,
  2. προσπάθεια διεκδίκησης λύσης σε αυτά,
  3. μεθόδευση της εκπαίδευσης μέσα από το προγραμματισμένο Σεμινάριο το έτος 2022  ( Summer School) , έτσι ώστε αυτό να είναι χρήσιμο για τους άμεσα ενδιαφερόμενους και
  4. μεθόδευση ανάδειξης των εξαιρετικών  και ποιοτικών Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών  που φύονται αυτοφυώς ,αλλά και καλλιεργούνται στον Όλυμπο, στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα και την αναζήτηση νέων αγορών και εισοδημάτων για τους παραγωγούς.
  5. Δημιουργία Σήματος Ποιότητας (ΠΟΠ, ΠΓΕ κλπ)
Previous ArticleNext Article