Λάρισα

Κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων για την απεργία στις 9 Νοεμβρίου

Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων “καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν δυναμικά και μαζικά στις συγκεντρώσεις των ταξικών συνδικάτων που θα γίνουν την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, ημέρα πανελλαδικής απεργίας.

Δίνουμε την μάχη για την επιβίωση μας, ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει το εισόδημα μας, μαζί με τους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους, την νεολαία, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους.

Έχουμε τα ίδια προβλήματα, την ίδια ανασφάλεια και άγχος για το σήμερα και το αύριο, κοινό αντίπαλο και μπορούμε με ενότητα και αποφασιστικότητα να αποσπάσουμε λύσεις και κατακτήσεις.

Διεκδικούμε ζωή με δικαιώματα, δεν είμαστε ζητιάνοι να μας πετάνε ψίχουλα και να ζούμε με επιδόματα, με voucher και pass. Επενδύουμε χρήμα και κόπο στις παραγωγές μας και θέλουμε βιώσιμο εισόδημα, να πληρωνόμαστε τον ιδρώτα μας.

Η οργή, η αγανάκτηση που νιώθουμε βλέποντας το εισόδημα μας να εξανεμίζεται στην ακρίβεια, να κερδοσκοπούν σε βάρος μας και ως παραγωγοί και ως καταναλωτές, να γίνει απόφαση αγώνα και διεκδίκησης, όχι απογοήτευση και φόβος.

Να πιστέψουμε στο δίκαιο του αγώνα μας και κυρίως στην δύναμη της συλλογικής δράσης και κινητοποίησης.

Τίποτε δεν θα αλλάξει μένοντας θεατές, μπορούμε και πρέπει να γίνουμε οι πρωταγωνιστές παίρνοντας την ζωή μας στα χέρια μας.

Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 9 Νοεμβρίου με πολύμορφη συμμετοχή και διακριτή παρουσία στις οποίες θα διατρανώσουμε την θέληση μας, διεκδικώντας:

Ø Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως δίνουν στους εφοπλιστές. Πλαφόν 0,7 λεπτά/Κwh στο αγροτικό ρεύμα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και του προστίμου ρύπων. Επιδότηση των μέσων και εφοδίων και των ζωοτροφών.

Ø Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών για την φετινή χρονιά.

Ø Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να μας αφήνουν βιώσιμο εισόδημα να ζήσουμε τις οικογένειες μας και να συνεχίσουμε τις καλλιέργειες.

Ø Όχι στο αίσχος των ανοιχτών τιμών. Καταγγέλλουμε την αισχροκέρδεια που γίνεται σε βάρος μας και σε βάρος όλων των καταναλωτών με τις ευλογίες των Κυβερνήσεων. Πουλάμε κάτω από το κόστος παραγωγής και τα προϊόντα μας πουλιούνται 5 ως 10 φορές ακριβότερα στα ράφια.

Ø Άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις τώρα. Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς τις παραγωγές μας.

Ø Παλεύουμε με όλο τον λαό για δημόσια δωρεάν υγεία και συντάξεις αξιοπρέπειας, δωρεάν μόρφωση για τα παιδιά μας και πτυχία για να βρουν δουλειά και όχι διαβατήρια για την ανεργία ή το εξωτερικό.

Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι

Πολλά μας υπόσχονται, μας χτυπάνε φιλικά την πλάτη στις εκλογές, και μετά μας «τσεκουρώνουν». Μην έχετε αυταπάτες ότι θα έρθει κάποιος «σωτήρας» να μας σώσει και μην επιτρέπετε να αποφασίζουν άλλοι για την ζωή σας.

Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου! Με τους αγώνες μας μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Δυναμώνουμε τους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες και την ΠΕΜ.

Θα ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!”.

Previous ArticleNext Article