Ελασσόνα

Και δεύτερη επιστολή Γάτσα στον ΕΛΓΑ Λάρισας για ακαρπία και καρπόπτωση στις καλλιέργειες μηλιάς και βερικοκιάς

Δεύτερη επιστολή για τα προβλήματα των αγροτών στο Δήμο Ελασσόνας απέστειλε ο Δήμαρχος Ελασσονας κ. Νίκος Γάτσας, στον Προϊστάμενο του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Σπύρο Σπυρόπουλο, όπου ζητάει για μια ακόμη φορά  να προβεί σε αυτοψία για τη διαπίστωση του μεγέθους του προβλήματος στην ακαρπία και καρπόπτωση στις καλλιέργειες μηλιάς και βερικοκιάς.

Η επιστολή:

Aκαρπία και καρπόπτωση στις καλλιέργειες μηλιάς και βερικοκιάς.

Σε συνέχεια της υπ’αριθ.7017/12-04-2024 επιστολής μας αναφορικά με την ακαρπία στην καλλιέργεια της αμυγδαλιάς, δεχθήκαμε πλείστες αναφορές από παραγωγούς μηλιάς και βερικοκιάς από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ελασσόνας και ιδιαίτερα από τις Δημοτικές Ενότητες Σαρανταπόρου, Λιβαδίου με τις οποίες μας ενημέρωσαν ότι τα φαινόμενα της έλλειψης ανθοφορίας, ανθόρροιας λόγω μη γονιμοποίησης καθώς και έντονης καρπόπτωσης, παρουσιάζονται και στις συγκεκριμένες καλλιέργειες.

Όπως όλοι οι παραγωγοί πιθανολογούν ότι το φαινόμενο οφείλεται στις ιδιαίτερα δυσμενείς και ασυνήθιστες καιρικές συνθήκες (ήπιος χειμώνας, άστατος και κρύος καιρός κατά την περίοδο της ανθοφορίας) με αποτέλεσμα την μείωση στο σύνολο της αναμενόμενης παραγωγής.

Συναισθανόμενοι την ανησυχία και των συγκεκριμένων παραγωγών παρακαλούμε, όπως κλιμάκιο της υπηρεσίας σας προβεί σε αυτοψία για τη διαπίστωση του μεγέθους του προβλήματος και για τις δικές σας σχετικές ενέργειες για αποζημίωση των παραγωγών του Δήμου μας

Previous ArticleNext Article