Η επίμαχη έκταση για την οποία ο δήμαρχος Αγιάς έπεσε θύμα επίθεσης από τον 47χρονο 

Με ποινή φυλάκισης 1 έτους και 3 μηνών (με τριετή αναστολή) καταδικάστηκε χθες από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας ένας 47χρονος Λαρισαίος που παραπέμφθηκε κατηγορούμενος για απλή σωματική βλάβη και εξύβριση σε βάρος του δημάρχου Αγιάς, Αντώνη Γκουντάρα.

Το επεισόδιο συνέβη στις 10 το πρωί της 15ης Ιουλίου σε παραλιακή έκταση του Κόκκινου Νερού του Δήμου Αγιάς όταν, σύμφωνα με την δικογραφία, ο 47χρονος κατηγορούμενος «επιτέθηκε φραστικά με ύβρεις, απειλές και εν συνεχεία προκάλεσε σωματικές βλάβες με τα χέρια και τα πόδια του» στον δήμαρχο Αγιάς Αντ. Γκουντάρα, «ο οποίος είχε μεταβεί στο σημείο με λοιπές Υπηρεσίες του Δήμου (Υπηρεσία Δόμησης και Υπηρεσία Καθαριότητας), τη Διεύθυνση Δασών του Νομού Λάρισας και τον Λιμενικό Σταθμό Αγιοκάμπου προκειμένου να ελέγξουν καταγγελλόμενα σε βάρος του για καταπάτηση δημόσιας έκτασης».

Οπως είναι γνωστό ο κ. Γκουντάρας, πλαισιωμένος από υπηρεσιακούς παράγοντες, μετέβη στην παραλιακή έκταση, προκειμένου με στελέχη υπηρεσιών στο πλαίσιο αυτοψίας να εξεταστεί η καταγγελία,

Με το επεισόδιο να λαμβάνει χώρα λίγο πριν αφιχθούν αστυνομικοί του Τμήματος Αγιάς, οι οποίοι ήταν προγραμματισμένο επίσης να παραστούν κατά την αυτοψία.

Να διευκρινιστεί πως το χθεσινό Δικαστήριο δεν ασχολήθηκε με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της επίμαχης έκτασης.

Β. Κακάρας Ελευθερία