Λάρισα

Κ. Γιαννακόπουλος: Η «επιστράτευση» και η «επίταξη» είναι εργαλεία αυταρχισμού

«Η «επιστράτευση» ενός κλάδου επιστημόνων και στην προκειμένη περίπτωση γιατρών, ή η  «επίταξη» χώρων νοσηλείας και υγειονομικών μέσων μεταφοράς δεν συνάδουν με το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας μας», τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος.

Αναλυτικότερα τονίζει: «Σε μια χώρα μάλιστα σύγχρονη και ευρωπαϊκή, στη οποία γεννήθηκε η Δημοκρατία, επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το τοπίο, όταν παίρνει την μορφή τελεσίγραφου και εμπεριέχει την έννοια της απειλής.  Οι δύο  αυτές λέξεις είναι εργαλεία αυταρχισμού και δεν προσφέρουν λύσεις ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης. Είναι καταστάσεις που έρχονται από το παρελθόν και ο λαός μας θα ήθελε να τις ξεχάσει, ενώ αναδεικνύουν αδυναμίες και ανεπάρκειες της Πολιτείας στην προσπάθειά της να σχεδιάσει σωστά σε περιόδους κρίσης.

Πιστεύουμε ακράδαντα πως μόνο ο δημοκρατικός διάλογος και η έκθεση επιχειρημάτων από όλους τους εμπλεκόμενους μπορεί να επιλύσει οξέα προβλήματα, να αντιμετωπίσει μείζονες κρίσεις όπως αυτή της covid πανδημίας και να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των πολιτών προς το κράτος.

Τέλος, οι διαχρονικές παραλείψεις του κράτους για την ενίσχυση του ΕΣΥ, που  τον τελευταίο χρόνο της πανδημίας έγιναν πιο εμφανείς δεν μπορούν να θεραπευτούν με όσες επιστρατεύσεις και επιτάξεις κι αν γίνουν. Απαιτείται στρατηγικός υγειονομικός σχεδιασμός, αποτύπωση των πραγματικών αναγκών σε σύγχρονο Υγειονομικό Χάρτη και κυρίως γενναία χρηματοδότηση και προσλήψεις».

Previous ArticleNext Article