Στις μεγάλες προσπάθειες των υγειονομικών της Θεσσαλίας και στην άψογη συνεργασία του δημοσίου συστήματος υγείας με τον ιδιωτικό τομέα, αναφέρθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Κώστας Αγοραστός, με αφορμή τη διεξοδική συζήτηση που έγινε για τις συνθήκες φιλοξενίας ασθενών με covid σε ιδιωτική κλινική, μετά από καταγγελία του επικεφαλής της παράταξης «Ανταρσία» Στ. Ντούρου, ο οποίος επικαλέστηκε σχετική καταγγελία ομάδας γιατρών και για το ασυμβίβαστο γιατρού που συνεργάζεται με την κλινική και συμμετέχει και στην Επιτροπή Ελέγχου.

Στην καταγγελία Ντούρου υπήρξε έντονη αντίδραση από τον περιφερειακό συμβούλο και διευθυντή της ΜΕΘ του ΓΝΛ Απόστολο Κομνό, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ευτυχώς υπήρξε συνεργασία με ιδιωτική κλινική και πετύχαμε την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων, ώστε να εξυπηρετήσουμε και άλλα περιστατικά καθημερινότητας των πολιτών», ενώ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός ανέφερε ότι «πράγματι υπήρξε πρόθεση συγκεκριμένης κλινικής να φιλοξενήσει ασθενείς με covid και μπορεί να ήταν αναπόφευκτη μια πιθανή διασπορά του ιού.

Ας σκεφτούμε όμως ότι σε άλλες πόλεις, κανένας ιδιώτης δεν δέχτηκε να στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Η Θεσσαλία είναι πρότυπη Περιφέρεια στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, με συνεχείς ελέγχους για πιθανά κρούσματα αλλά και όλων των ιδιωτικών δομών, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Σχετικά με το ασυμβίβαστο του γιατρού, η καταγγελία θα εξετασθεί, αλλά στην Επιτροπή συμμετέχουν και άλλοι γιατροί» δήλωσε ο κ. Αγοραστός.

Πηγή: Γ. Ρούστας Ελευθερία