Λάρισα

Κ. Αγοραστός για κακοκαιρία «Διομήδης»: Τα αντιπλημμυρικά έργα άντεξαν… (βίντεο)

«Τα αντιπλημμυρικά έργα άντεξαν» τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε δηλώσεις του, οι οποίες είχαν να κάνουν με την επέλαση της κακοκαιρίας «Διομήδης» στην περιοχή μας.

«Η πρόσφατη μεγάλη νεροποντή που έπληξε την περιοχή της Θεσσαλίας είχε πολύ μεγάλο ύψος βροχής» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα στη Λάρισα τα αντιπλημμυρικά έργα είναι ύψους 61,5 εκατομμυρίων ευρώ, όπως ανέφερε ο Κ. Αγοραστός, «τα οποία είναι έργα διευθέτησης και καθαρισμού χειμάρρων, ποταμών, ανύψωση αναχωμάτων και για αυτό λειτούργησαν στα Τέμπη, τα παράλια, στο Κιλελέρ, στα Φάρσαλα αλλά και στην Ελασσόνα» επισήμανε.

«Δεν είχαμε πλημμυρικά φαινόμενα εξαιτίας των έργων, αντιθέτως στα Φάρσαλα υπήρξε – πλημμυρικό φαινόμενο – σε κάποιες περιοχές από τις αποστραγγιστικές τάφρους του ΤΟΕΒ και του ΓΟΕΒ, αντίστοιχα αυτό συνέβη και στις άλλες περιοχές» υπογράμμισε.

«Στη Βαμβακού Φαρσάλων εξαιτίας του αναδασμού, πολλές αποστραγγιστικές τάφροι οι οποίοι χρησιμοποιούνταν για να αποστραγγίζουν τα ρέματα έχουν μπαζωθεί με αποτέλεσμα να διοχετεύεται το νερό από άλλα κανάλια που δεν αντέχουν το ύψος βροχής» συμπλήρωσε ακόμη ότι τα έργα θα συνεχιστούν… «Τα έργα συνεχίζονται όπως στους Αγίους Θεοδώρους Καρδίτσας αλλά θα κάνουμε και άλλα έργα που έχουμε σχεδιάσει και θα μπουν εργολάβοι».

Τέλος ανέφερε ότι «στην Υπέρεια Φαρσάλων θα βοηθήσουμε στο έργο του ΓΟΕΒ για να καθαρίσουμε την τάφρο για να δώσουμε διέξοδο και καλή προσβασιμότητα στα νερά».

Πηγή: larissanet.gr

Previous ArticleNext Article