Λάρισα

Κ. Αγοραστός: Έχουμε καλέσει 3.300 εργάτες γης στην Π.Ε. Λάρισας – Κάποιοι προσπάθησαν να καπηλευτούν πολιτικά το θέμα

Όλο το χρονικό του ζητήματος που προέκυψε με την έλλειψη εργατών γης στην Π.Ε. Λάρισας ανέπτυξε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.

Μεταξύ άλλων ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι «η Περιφέρεια Θεσσαλίας ξεκίνησε μια διαδικασία για τον καθορισμό των εργατών γης σε όλη τη Θεσσαλία» και πρόσθεσε πως «από τους 64 φορείς στους οποίους απευθυνθήκαμε μόνο ένας απάντησε».

Σε άλλο σημείο ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι «προτεραιότητα, βάση νόμου, έχουν οι Έλληνες εργάτες και οι Ευρωπαίοι πολίτες ή πολίτες που μένουν στην Ελλάδα και είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ». Μάλιστα δήλωσε πως «όλο αυτό το διάστημα κάποιοι προσπαθούν να καπηλευτούν πολιτικά αυτή την κατάσταση».

Ο κ. Αγοραστός ανέφερε πως «υπήρχαν 250 εργάτες γης εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ στην Π.Ε. Λάρισας, οι οποίοι δυνητικά ήταν έτοιμοι να δουλέψουν» και επισήμανε τα εξής «την στιγμή που εξαντλήθηκε ο αριθμός ξεκινήσαμε μια διαδικασία που έπρεπε να πάρει έγκριση από το Υπουργείο Εργασίας, το Υπουργείο Μετανάστευσης και μετά ΟΑΕΔ…

Παρόλα αυτά αμέσως κινηθήκαμε και μαζέψαμε τις υπογραφές από τους αρμόδιους υπουργούς.

Σε συνεργασία με την αποκεντρωμένη διοίκηση έχουμε μαζέψει ήδη τις ανάγκες που είναι 350 άτομα».

«Έχουμε καλέσει  3.300 στην Π.Ε. Λάρισας και 450 Π. Ε. Τρικάλων για να κλείσουμε οποιαδήποτε αναγκαιότητα υπάρχει σε εργατικό δυναμικό» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και διευκρίνισε πως «σε ότι αφορά την πλατφόρμα για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες αγροτών έχει γίνει ώστε ο καθένας από το σπίτι του να μπορεί να κάνει τις αιτήσεις χωρίς να έρχεται δια ζώσης».

Πηγή: larissanet.gr

Previous ArticleNext Article