Αθλητισμός

Ήττα και αποκλεισμός για την ΑΕΛ στο Κύπελλο

Η βοιωτική ομάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ στο Αλκαζάρ από την ΑΕΛ, ωστόσο κατάφερε να ανατρέψει το σκορ (2-1) και να πάρει την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας.

Πλούσια αναμέτρηση διεξήχθη στο Αλκαζάρ μεταξύ ΑΕΛ και Λεβαδειακού. Οι “βυσσινοί” προηγήθηκαν στην αναμέτρηση, αλλά οι Βοιωτοί κατάφεραν να πραγματοποιήσουν την ανατροπή πριν το ημίχρονο και να διατηρήσουν το προβάδισμά τους έως το φινάλε του παιχνιδιού για να εξασφαλίσουν την πρόκριση.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι άνοιξε με καλό ρυθμό από τις δύο ομάδες. Μόλις στο 8ο λεπτό, η ΑΕΛ κατάφερε να ανοίξει το σκορ, αλλά το γκολ που σημείωσε ο Όγκμποε, ακυρώθηκε λόγω επιθετικού φάουλ που είχε προηγηθεί. Ένα λεπτό αργότερα, οι “βυσσινοί” δικαιώθηκαν καθώς ο Πεδρόσο έπιασε σουτ-βολίδα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στογιάνοβιτς. Ο Λεβαδειακός παραλίγο να απαντήσει άμεσα, αλλά το σουτ του Θεοδωρόπουλου πέρασε λίγο δίπλα από την εστία. Στο 17′, η ΑΕΛ έχασε μεγάλη ευκαιρία, καθώς μετά από ασυνεννοησία μεταξύ Χαμόν και Στογιάνοβιτς στην άμυνα του Λεβαδειακού, η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι. Στο 25′, οι Βοιωτοί κατάφεραν να ισοφαρίσουν με κεφαλιά του Νίκα, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μουτίνιο. Ο Λεβαδειακός κατάφερε να κάνει και την ανατροπή στο 44′, όταν υπήρξε αδράνεια στην άμυνα της ΑΕΛ και ο Σκβάρκα σκόραρε από κοντά μετά από νέα ασίστ του Μουτίνιο. Εν συνεχεία, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΛ απείλησε με δυνατό μακρινό σουτ στο 51′, αλλά η μπάκα βρήκε το κεφάλι του Βινίσιους και κατέληξε σε κόρνερ. Στο 60′, ο Λεβαδειακός είχε την ευκαιρία να πετύχει τρίτο γκολ, όταν ο Λούα Λούα έκανε ατομική προσπάθεια και εκτέλεσε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά το σουτ πέρασε άουτ. Η ΑΕΛ αναζητούσε το γκολ που θα την έβαζε εκ νέου στο ματς και στο 69ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τον Στογιάνοβιτς να πραγματοποιεί εκπληκτική απόκρουση. Στο 76′, οι “βυσσινοί” σπατάλησαν ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία με τον Πλέγα, για να ισοφαρίσουν στην αναμέτρηση. Το 2-1 παρέμεινε και ο Λεβαδειακός δήλωσε παρών στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, πραγματοποιώντας σπουδαία ανατροπή στο Αλκαζάρ.

ΓΚΟΛ: 7′ Πεδρόσο / 25′ Νίκας, 44′ Σκβάρκα

ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Καλουτσικίδης, Κοσσονού, Γκοτζαμανίδης, Ηλιάδης, Παπαγεωργίου, Θωμαΐδης, Πλέγας, Πεντρόσο, Νικολιάς, Όγκμποε.

Λεβαδειακός (Γιάσμικο Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Τσάπρας, Βινίσιους, Τζημόπουλος, Παναγιώτου, Νίκας, Χάμοντ, Σκβάρκα, Λούαλουα, Μουτίνιο, Δούμτσιος.

 

ΠΗΓΗ

Previous ArticleNext Article