Αθλητισμός

Ισόπαλη η ΑΕΛ με τον ΠΑΟΚ στο Αλκαζάρ παρότι προηγήθηκε

Το γκολ του Αϊμέν Ταχάρ στο 65ο λεπτό δεν στάθηκε ικανό να δώσει τη νίκη στην ΑΕΛ, η οποία στο 5ο λεπτό τον καθυστερήσεων είδε τον Κούρτιτς να παραβιάζει την εστία του Σουλούκου και να διαμορφώνει το τελικό 1-1, μη επιτρέποντας στους «βυσσινί» να διατηρήσουν ελπίδες πρόκρισης για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Με 4-1-4-1 και έντεκα διαφορετικούς παίκτες συγκριτικά με την αναμέτρηση κόντρα στον Ηρακλή παρέταξε την ΑΕΛ ο Φυντάνης. Ο Σουλούκος ήταν στο τέρμα, Παπαγεωργίου, Γκοτζαμανίδης, Θεολόγου και Μαϊδάνος η τετράδα στην άμυνα. Γαρουφαλιάς, Ταχάρ, Γιάκος, Μαυριάς και Γλυνός η πεντάδα πίσω από τον Κούστα.

Με το 4-4-1-1 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς ήταν τέρμα, Λύρατζης, Ίνγκασον, Μιχάι και Τέιλορ η τετράδα στην άμυνα. Εσίτι, Σβαμπ τα δύο χαφ, ενώ Μουργκ και Ελ Καντουρί ήταν στα «φτερά», ο Σφιντέρσκι πλαισίωνε τον Άκπομ.

Σαφές οι προθέσεις των δύο ομάδων με το «καλημέρα». Ο ΠΑΟΚ είχε όλη την ώρα την μπάλα στα πόδια του, ήταν στο προσκήνιο, προσπαθούσε, αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει όσο ήθελε. Η ΑΕΛ από την άλλη παρατάχθηκε με έντεκα νέα πρόσωπα σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στον Ηρακλή. «Φωνάζοντας» ότι ξεκάθαρος στόχος της είναι το πρωτάθλημα της Super League 2. Ήταν λογικό να υπάρχει έλλειψη συνοχής, οπότε δημιουργικά ήταν φτωχή. Άλλωστε, στόχος της ήταν να παρουσιάσει ένα σφιχτό σχήμα.

Παρότι και ο «δικέφαλος του Βορρά» δεν ήταν παραγωγικός στο πρώτο μέρος, η πρώτη καλή στιγμή δεν άργησε να έρθει. Ο Ελ Καντουρί έβγαλε ωραία κάθετη στον Άκπομ, αλλά πρόλαβε να τη βρει ελάχιστα, προτού κάνει έξοδο ο Σουλούκος. Οι «βυσσινί» έψαχναν την κόντρα και όσες φορές επιδίωξε να κάνει κάτι με αντεπιθέσεις, τους σταμάτησαν οι φιλοξενούμενοι. Για να βρεθεί η επόμενη καλή στιγμή του ΠΑΟΚ έπρεπε να περάσουν πολλά λεπτά, με τον Μιχάι (32’) να κάνει αδύναμη κεφαλιά στο φάουλ του Μουργκ.

Μακράν την καλύτερή του φάση στο πρώτο μέρος, ο ΠΑΟΚ την είχε στο 37’. Όταν ο Άκπομ έφυγε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, είχε… πιάτο την εστία, αλλά καθυστέρησε να εκτελέσει, δίνοντας χρόνο στον Θεολόγου για να αλλοιώσει την προσπάθειά του, με αποτέλεσμα να κάνει κακό τελείωμα. Δεν πήρε καν το κόρνερ. Λίγο μετά, η ΑΕΛ είχε αντεπίθεση με καλές προϋποθέσεις, την οποία δεν αξιοποίησε, λόγω κακής τελικής πάσας του Γιάκου. Αυτή ήταν η καλύτερη στιγμή της στο πρώτο μέρος.

Μεγαλύτερη ένταση και καλύτερο ρυθμό είχε το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο με το ξεκίνημα. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε σε άλλες στροφές, αναζητώντας με μεγαλύτερη θέληση ένα γρήγορο γκολ, το οποίο θα έφερνε στα μέτρα του το παιχνίδι. Βρήκε την πρώτη καλή στιγμή στο 55’, με τον Άκπομ να σπαταλάει νέα μεγάλη ευκαιρία από κοντά, αφού πρώτα έκανε προσποίηση για να φέρει την μπάλα στο σημείο που ήθελε.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο β΄ημίχρονο με τη διάθεση να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Η ΑΕΛ αμυνόταν σε 4-1-4-1 και δεν άφηνε τον Δικέφαλο να πλησιάσει στην περιοχή της. Η καλύτερη στιγμή του ΠΑΟΚ καταγράφηκε στο 55ο λεπτό. Ο Σβιντέρσκι με ωραίο τσίμπημα της μπάλας, τροφοδότησε τον Άκπομ στην περιοχή. Εκείνος ντρίμπλαρε και από κοντά αστόχησε.

Ο Δικέφαλος στο επόμενο διάστημα αύξησε την πίεσή του. Κυκλοφορούσε και επιχειρούσε να πλησιάσει στην περιοχή της ΑΕΛ και να διασπάσει την άμυνά της. Ο Λουτσέσκου προς αυτή την κατεύθυνση πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Άντριγια Ζίβκοβιτς, Κούρτιτς και Σίντκλεϊ.

Αμέσως μετά τις αλλαγές στο 64ο λεπτό η ΑΕΛ τιμώρησε τον ΠΑΟΚ. Ωραία ενέργεια του Γλυνού από τα δεξιά, έκανε τη σέντρα, ο Παπαγεωργίου πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Ταχάρ με κίνησή του στο δεύτερο δοκάρι πλάσαρε για το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ μετά το γκολ της ΑΕΛ κράτησε την κατοχή και κυκλοφόρησε. Όπως ακριβώς πριν από το 1-0 έψαχνε τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα της ΑΕΛ. Οι βυσσινί από την πλευρά τους αμύνονταν, με τον προπονητή των γηπεδούχων να περνάει και τον Ηλιάδη για να μαρκάρει τον Σβιντέρσκι. Ο Λουτσέσκου στο 75′ πέρασε και τον Μπίσεσβαρ αντί του Σβαμπ για περισσότερη πίεση στους γηπεδούχους.

Στο 78ο λεπτό ο Τέιλορ έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά της περιοχής. Ο Σβιντέρσκι έπιασε την κεφαλιά. όμως ο Σουλούκος μπλόκαρε χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Στο 83′ ο Μπίσεσβαρ εντόπισε στο δεύτερο δοκάρι τον Ζίβκοβιτς, εκείνος γύρισε, όμως ο Ηλιάδης απομάκρυνε.

Και στις της αναμέτρησης η εκτέλεση φάουλ του Κούρτιτς στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, με το οποίο ο Σλοβένος διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

ΑΕΛ (Μιχάλης Ζιώγας): Σουλούκος, Παπαγεωργίου, Μαϊδανός, Θεολόγου, Γκοτζαμανίδης, Γαρουφαλιάς, Ταχάρ (73’ Ηλιάδης), Γιάκος (62’ Συμελίδης), Κούστα (62’ Ακούνια), Μαυρίας (62’ Παπαγεωργίου Κ.), Γλυνός (82’ Μπαντιμπαγκά)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Λύρατζης (83’ Σίντκλεϊ), Ίνγκασον, Μιχάι, Τέιλορ, Εσίτι (63’ Κούρτιτς), Σβαμπ (75’ Μπίσεσβαρ), Μουργκ (63΄ Ζίβκοβιτς Α.), Καντουρί, Σφιντέρσκι, Άκπομ.

Πηγή: larissanet.gr

Previous ArticleNext Article