Λάρισα

Ημερίδα στη Λάρισα: «Πυξίδα» για βιώσιμη ελληνική γεωργία – Αγωνία για το μέλλον – Αναγκαία η στήριξη των παραγωγών (φωτ. & βίντεο)

Σε εξέλιξη είναι η ημερίδα με θέμα “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ”, την οποία διοργανώνει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ» στο ξενοδοχείο DIVANI PALACE στη Λάρισα.

Συνδιοργανωτές της ημερίδας, που γίνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είναι οι Αγροτικοί Συνεταιρισμού του νομού Λαρίσης: Α.Σ. ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ, ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου, Συνεταιρισμός ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, Φαρσάλων Γη, COTTON Φάρσαλα, Α.Σ. ΠΥΡΓΕΤΟΥ, Α.Σ. Κελυφωτών Ελασσόνας, ΘΕΣ ΓΗ, Α.Σ. «ΟΡΕΙΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ», Α.Σ. ΚΙΛΕΛΕΡ, Α.Σ. ΕΝΙΠΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Οι θεματικές ενότητες που θα απασχολήσουν την ημερίδα είναι:

1)Αροτραίες καλλιέργειες και Κόστος παραγωγής

2)Δενδρώδεις καλλιέργειες – Φρούτα

3)Κηπευτικά

4)ΚΑΠ– Πράσινη Συμφωνία

Στόχος της ημερίδας είναι η ανάδειξη των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν μετά την πανδημία και η καταγραφή των προτάσεων για βιώσιμη γεωργία.

Πριν την εκκίνηση της ημερίδας με δηλώσεις τους έδωσαν το στίγμα των θέσεών τους για τον πρωτογενή τομέα ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Βασίλης Κόκκαλης, η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Αναλυτικά, όσα ανέφεραν:

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

Πηγή: larissanet.gr

Previous ArticleNext Article