Ελασσόνα

Ιερά Μητρόπολη Ελασσώνος: Παραδόθηκαν οι μελέτες αποκατάστασης τεσσσάρων σεισμόπληκτων ναών

Έτοιμες οι μελέτες αποκατάστασης των ιερών ναών Αγίου Νικολάου Δαμασίου, Αγίου Δημητρίου Μεσοχωρίου, Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας και Αγίου Νικολάου Παλαιοκάστρου, που υπέστησαν σημαντικές ζημιές από το σεισμό του Μαρτίου του 2021. Η όλη διαδικασία ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο, στα γραφεία της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ), στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του  Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ελασσόνας κ.Χαρίτωνα. Έτσι το πρωί της Πέμπτης 5 Απριλίου  ο προϊστάμενος Εποπτείας της ΔΑΕΦΚ Αντώνης Γιαννούτσος παρέδωσε τις εγκεκριμένες μελέτες και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των εργασιών αποκατάστασης των τεσσάρων ναών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσόνας τόνισε, ότι χρειάστηκε πολύ υπομονή μέχρι να φτάσουμε στη σημερινή ημέρα και επιτέλους  λύνεται η αγωνία όλων των κατοίκων των ενοριών που έβλεπαν κλειστούς τους ιερούς ναούς και περίμεναν την έγκριση των μελετών για την εναρξη των εργασιών.

Ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό για τη βοήθειά του στην εκπόνηση των μελετών,  τον βουλευτή Χρήστο Κέλλα για τη συνεισφορά του στην κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και στην ολοκλήρωση των μελετών αποκατάστασης, τον περιφερειακό σύμβουλο  Αθανάσιο Παιδή για το ενδιαφέρον του, τον επιχειρηματία Θανάση Κασσίδη που ανέλαβε τη χρηματοδότηση της μελέτης για τον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Μεσοχώριου,  τον μηχανικό Δημήτρη Νικολαΐδη, το τεχνικό γραφείο Χάρη Τζήμα, τον πρωτοσύγκελο τις Ιεράς Μητροπόλεως π.Βησσαρίωνα για την προετοιμασία της σχετικής αλληλογραφίας  και τους ιερείς των ενοριών.

Αμέσως μετά ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας Χρήστος Κέλλας τόνισε:«Με τη βοήθεια του Θεού, καταφέραμε να μπούμε στο τελικό στάδιο, για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης των ιερών ναών του τόπου μας, που επλήγησαν από τον μεγάλο σεισμό του 2021. Χάρη στη βούληση και την επιμονή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος, ολοκληρώθηκαν οι μελέτες, έπειτα και από την κρίσιμη σύσκεψη, που πραγματοποιήσαμε τον περασμένο Δεκέμβριο, στα γραφεία της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ), στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του Δεσπότη.»

Τέλος ο περιφερειακός Σύμβουλος και υποψήφιος βουλευτής Θανάσης Παιδής αναφερόμενος στον Μητροπολίτη Ελασσόνας είπε τα εξής: «Η σημερινή μέρα είναι σημαντική για τους κατοίκους της περιοχής, μεταφέρω ένα μεγάλο ευχαριστώ των κατοίκων του Δαμασίου  για τις προσπάθειες όλες που κάνατε κατά της ημέρες του σεισμού. Χάρη σε εσάς οι ζημιές στους Ιερούς Ναούς θα αποκατασταθούν τόσο γρήγορα. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ ως ενορίτες για το πνευματικό έργο που επιτελείτε και βλέπουμε στο πρόσωπο σας όλοι έναν Πνευματικό  Πατέρα».

 

 

 

 

 

Previous ArticleNext Article