Ελασσόνα

Ξεχωριστή εμπειρία για τα παιδιά των κατηχητικών της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσόνας (ΦΩΤΟ)

Μία ξεχωριστή εμπειρία και ευλογία βίωσαν τα παιδιά των κατηχητικών μας συντροφιών αλλά και όσοι γονείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της τοπικής μας εκκλησίας να συνεορτάσουμε στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Δημητρίου τη μνήμη του οσίου Στυλιανού του προστάτου των παιδιών.

Μία πραγματική «θάλασσα» από βρέφη, παιδιά, εφήβους και γονείς συμμετείχε στην Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Χαρίτων, ο οποίος αφού κοινώνησε μικρούς και μεγάλους, αναφέρθηκε στο κήρυγμά του στο πώς καθιερώθηκε ο Άγιος Στυλιανός προστάτης των παιδιών.

Μετά τη θεία λειτουργία προσκλήθηκαν στο πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως πέραν των παιδιών και οι γονείς τους, για το καθιερωμένο κέρασμα. Οι γονείς είχαν την ευκαιρία της συναναστροφής με τον Σεβασμιώτατο, ενώ η μικροί μετά το πρωινό τους στόλισαν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα των ομάδων τους και έπαιξαν σε παρέες κατά την ηλικία τους.

Αποκορύφωμα του εορτασμού ήταν η συνάντηση των γονέων στη μεγάλη αίθουσα των εκδηλώσεων, όπου ο υπεύθυνος νεότητος με τη βοήθεια ενός power point «σύστησε» το κατηχητικό έργο στους παριστάμενους γονείς.  Τρία παιδιά από τις κατηχητικές μας συντροφιές, η Σταυρίνα Ζαρζώνη, η Μαρία Ράϊου και ο Νικόλαος Κατσάρας κατέθεσαν την εμπειρία τους από τη ζωή και τις εκδηλώσεις των κατηχητικών μας.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ο οποίος αναφέρθηκε στην αξία της οικογένειας, στην ευθύνη των γονέων για την ανατροφή των παιδιών, επισημαίνοντας και τις νέες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η οικογένεια και η κοινωνία με την εμφάνιση νέων τύπων «οικογένειας». Επίσης ευχαρίστησε τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στο κατηχητικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μοιράζοντας μια εικόνα του Αγίου Στυλιανού και το νέο ημερολόγιο της Μητροπόλεως του 2024 ο Σεβασμιώτατος επισκέφτηκε όλες τις ομάδες ευχόμενος τη χάρη και την ευλογία στα παιδιά μας.

Μία ακόμα ευλογία και εμπειρία της χαράς που ζούμε, σαν συναζόμαστε γύρω από τον κύριο μας Ιησού Χριστό, τη Μητέρα Εκκλησία και τις κατηχητικές μας συντροφιές. Να δώσει ο Θεός και άλλες τέτοιες ευκαιρίες.

Εκ του Γραφείου Νεότητος

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Previous ArticleNext Article