Λάρισα

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας: Προβληματικά ραντεβού για εμβολιασμό κατά covid-19, στην περιοχή μας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας μεταφέρει προς την Πολιτεία την αγωνία εκατοντάδων συμπολιτών της περιοχής μας, που ακόμα δεν έχει δρομολογηθεί ο εμβολιασμός τους. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι ευπαθείς ομάδες, οι ηλικιωμένοι άνω των 75 χρόνων, ορισμένες κατηγορίες υγειονομικών, το προσωπικό που εργάζεται στα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια αλλά και οι γραμματείς των Ιατρικών Συλλόγων.

Σε ένα φιλόδοξο σχέδιο γενικού εμβολιασμού, όπως το σχέδιο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» δεν χωρούν καθυστερήσεις, ανεπάρκειες, ελλείψεις και παραλείψεις. Για να επιτευχθεί η επιθυμητή προστατευτική ανοσία της κοινότητας μέχρι το καλοκαίρι, όπως προβλέπει το σχέδιο, δεν θα πρέπει να υπάρξουν φαινόμενα που αντί να προάγουν δρουν αρνητικά στο εμβολιαστικό κίνημα.

Το χθεσινό κακό παράδειγμα των δεκάδων ηλικιωμένων που προσήλθαν στα εμβολιαστικά κέντρα Αθηνών και Θεσσαλονίκης στις 12 το μεσημέρι για να εμβολιαστούν και έφυγαν άπραγοι καθόσον δεν υπήρχαν εμβόλια, δεν πρέπει να επαλειφθεί. Στην περιοχή μας θα πρέπει επίσης άμεσα να αποκατασταθεί  η ομαλή ροή ραντεβού και εμβολίων, ιδιαίτερα για τις κατηγορίες που προαναφέραμε.

Είναι πλέον πασιφανές ότι ο εμβολιασμός κατά της covid-19 πρέπει να περιέλθει στα χέρια της ΠΦΥ, όπου εκεί ο ιδιωτικός τομέας είναι άριστα οργανωμένος και εξοπλισμένος. Η αύξηση του εμβολιαστικού ρυθμού καθώς και του αριθμού των εμβολιαστικών κέντρων, χωρίς συνωστισμό, αποτελεί πλέον βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του μαζικού εμβολιασμού.

Πιστεύουμε ακράδαντα πως η εκρίζωση της πανδημίας μπορεί να πραγματοποιηθεί με τον γρήγορο γενικό εμβολιασμό, που εκτός από την προσωπική προστασία συμβάλει και στην προστασία ολόκληρης της κοινότητας.

Καλούμε κάθε κυβερνητικό αρμόδιο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων  και να επιταχύνει τους εμβολιασμούς, χωρίς σοβαρά λάθη αλλά με ιδιαίτερη ευελιξία και ρεαλιστικό τρόπο σκέψης ώστε να κερδίσει το εμβολιαστικό κίνημα και να αφοπλιστούν οι αρνητές και συνομωσιολόγοι από επιχειρήματα. Να σεβαστούν τέλος πάντων όλους τους φορείς που κάνουν τεράστια προσπάθεια μαζί με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να επικοινωνήσουν τον εμβολιασμό στους συμπολίτες μας.

Previous ArticleNext Article