Ελασσόνα

Η υπουργός Πολιτισμού σε “λαβωμένα” θρησκευτικά μνημεία της Ελασσόνας – ΦΩΤΟ

Ενδιαφέρουσα και μεστή επίσκεψη εργασίας πραγματοποίησε χθες ίο μεσημέρι η υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη στην I. Μονή Παναγίας Ολυμπιώτισσας Ελασσόνας και σε εκ­κλησιαστικά μνημεία της περιοχής που υπέστη- σαν ζημιές από τους σεισμούς ίου περασμένου Μαρτίου. Αρχικά, η υπουργός Πολιτισμού επισκέφθηκε το ιστορικό μοναστήρι της Ελασσόνας, την I. Μονή Παναγίας Ολυμπιώτισσας, όπου την υποδέχθηκαν ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, ο περιφερειακός σύμ­βουλος Θεσσαλίας κ. Θανάση Παιδής και ο δή­μαρχος Ελασσόνας κ. Νίkos Γάτσας. Ακολούθησε σύντομη ξενάγηση και ενημέρωση από ιην προϊσιαμένη ms Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, κ. Σταυρούλα Σδρόλια και τον μητρο­πολίτη Ελασσώνος, κ. Χαρίτωνα, για την ιστορία της Μονής και τις παρεμβάσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας στον ιστορικό χώρο.

Σιη συνέχεια, η υπουργός κ. Λίνα Μενδώνη με κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων επισκέφθηκε Ιερούς Ναούς της περιοχής του πρ. Δήμου Ποταμιάς που υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τους σεισμούς του περασμένου Μαρτίου, και πιο συγκεκριμένα: τον I. Ναό Αγίου Δημητρίου Συκέας, τους I. Nαούς Αγίου Αθανασίου και Αγί­ου Νικολάου Πραιτωρίου, τον I. Ναό Αγίου Γε­ωργίου Μαγούλας και τον I. Ναό Αγίας Παρασκευής Αμουρίου.

Στην περιοδεία της υπουργού Πολιτισμού στην περιοχή Ελασσόνας έδωσαν το «παρών», εκτός των προαναφερομένων, και οι: πρόεδρος ΔΕΕΠ Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας κ. Xρήστος Καπετάνος, πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Eλασσόνας κ. Θωμάς Κίτσης, διευθυντές των εμπλεκομένων κεντρικών υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτι­σμού και κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας.

Πηγή: Ελευθερία (Γιάννης Μουκίδης)

 

Previous ArticleNext Article