Λάρισα

Η Θεσσαλία «στην καρδιά» της επιδημίας

Ανησυχία προκαλούν τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ όσον αφορά την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού στη Θεσσαλία.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία στην καρδιά της επιδημίας βρίσκεται η Θεσσαλία. Χθες στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες καταγράφηκαν 268 κρούσματα, ειδικότερα 129 στη Λάρισα, 93 στη Μαγνησία, 25 στην Καρδίτσα και 21 στα Τρίκαλα.

Στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας ασκείται μεγάλη πίεση τις τελευταίες δέκα ημέρες από τους ασθενείς με κορωνοϊό που χρειάζονται νοσηλεία, με τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, το πανεπιστημιακό και το γενικό να νοσηλεύουν τουλάχιστον 223 ασθενείς – οι 40 εξ αυτών είναι σε ΜΕΘ ενώ έχουν γίνει διακομιδές και στα νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας. Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και στα νοσοκομεία του Βόλου (8 κλίνες), των Τρικάλων (12 κλίνες) και της Καρδίτσας (6 κλίνες).

Σε μια προσπάθεια αποσυμπίεσης του ΕΣΥ η 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας προχώρησε σε συμφωνία με τέσσερα ιδιωτικά θεραπευτήρια (δύο στη Λάρισα και δύο στο Μαγνησία) για τη νοσηλεία ασθενών.

Τα Επιδημιολογικά στοιχεία

Παρακάτω παρουσιάζεται η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, η κατανομή ανά δύο εβδομάδες και ο αριθμός αναπαραγωγής R (R=reproductive number) για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Μαζί με την επιδημική καμπύλη παρουσιάζεται και ο κυλιόμενος μέσος όρος επίπτωσης του νοσήματος COVID-19 των τελευταίων 7 ημερών (moving average incidence). Για τον αριθμό αναπαραγωγής R χρησιμοποιήθηκε διάστημα έξι ημερών από την ημερομηνία δήλωσης ως πιθανή ημερομηνία μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό (COVID-19). Ο αριθμός αναπαραγωγής R υπολογίζεται για τις Περιφερειακές Ενότητες που δεν εμφανίζουν μηδενικές τιμές τις τελευταίες 14 ημέρες.

Ο αριθμός αναπαραγωγής R υπολογίστηκε με δεδομένα έως 20-11-20

Πηγή: larissapress.gr

Previous ArticleNext Article