Λάρισα

Η Ρένα απευθύνει ερωτήματα στο δήμο Λαρισαίων για τις αναθέσεις

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της παράταξης ”Λάρισα Μπροστά ” ,σχετικά με τις απευθείας αναθέσεις του αντιδημάρχου Οικονομιkών σε εταιρεία που εργαζόταν ως προϊστάμενος λογιστηρίου , μετα απο καταγγελία του δημοτικού μας συμβούλου κ.Κωστα Αργυρόπουλο:

Τα στοιχεία που ανέδειξε , ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξής μας κ.Κων/νος Αργυρόπουλος όσον αφορά τις απευθείας αναθέσεις προμηθειών και υπηρεσιών της δημοτικής αρχής σε συγκεκριμένη εταιρεία και η επαγγελματική σχέση του Αντιδημάρχου Οικονομικών με την εταιρεία , είναι απολύτως  σωστά και  αδιαμφισβήτητα  καθώς  αποδεικνύονται  από σχετικά έγγραφα και αποφάσεις  . Για τον λόγο αυτό και δεν έχουν διαψευστεί ούτε από τον κ.Αντιδήμαρχο ούτε από τον κ.Δήμαρχο .

Στην ανακοίνωση του ο  κ.Δημαρχος , δεν απάντησε ξεκάθαρα  στο ερώτημα που κατέθεσε ο δημοτικός μας σύμβουλος  . Φαινεται όμως,   να  καλύπτει  απόλυτα τον Αντιδήμαρχο του  . Αυτό σημαίνει,  ότι γνώριζε  την επαγγελματική σχέση μεταξύ του κ. Αδαμόπουλου  και της εταιρείας και γνώριζε και τις αναθέσεις  που δόθηκαν ;  Σημαίνει ότι το θεωρεί πολιτικά και ηθικά σωστό ;

Ωστόσο μετά τις απαντήσεις που δόθηκαν προκύπτουν κάποια ακόμη ερωτήματα  :

  1. Οπως σωστά αναφέρετε στο ρεπορτάζ της  εφημερίδας ‘ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ’ , τo έτος  2020  η οικονομική επιτροπή , πρόεδρος της οποίας είναι ο αντιδήμαρχος οικονομικών , έλαβε 5 αποφάσεις με τις οποίες ανατέθηκαν στην συγκεκριμένη εταιρεία προμήθειες και υπηρεσίες ύψους 55.000 ευρω περίπου  .  Οι αποφάσεις της επιτροπής ήταν ομόφωνες γιατί τα μέλη της παράταξης μας στην επιτροπή , δεν γνώριζαν την επαγγελματική σχέση του κ.Αδαμόπουλου  με την εταιρεία ,αφού ο ίδιος δεν είχε ενημερώσει , ως όφειλε , τα μέλη της επιτροπής   Και αναρωτιόμαστε  :
  • Γιατι ο κ. Αντιδήμαρχος δεν απείχε από τις  ψηφοφορίες , όπως επραξε στις 21/1/2021 , αφου ,όπως και ο ίδιος παραδέχτηκε ,υπήρχε επαγγελματική του  σχέση με την εταιρεία ;
  • Δημιουργείτε πρόβλημα στην εγκυρότητα των αποφάσεων   ;
  • Γιατί δεν ενημέρωσε τα μέλη της οικονομικής επιτροπής για την επαγγελματική του σχεση με την εταιρεία ;

Όλες οι παραπάνω  αποφάσεις είχαν κατεπείγοντα χαρακτήρα αφού είχαν σχέση με την αντιμετώπιση των συνεπειών του covid -19 . Αφορούσαν προμήθεια υλικών καθαρισμού , προμήθεια και διανομή τροφίμων για την σίτιση των κατοίκων της Ν.Σμυρνης , που είχε τεθεί σε καραντίνα  και φόρμες μιας χρήσης .

  1. Στις 21/1/2021 στην Οικονομική επιτροπή ελήφθη απόφαση για την κατεπείγουσα προμήθεια αντισηπτικών για μαθητές και εκπαιδευτικούς συνολικού ύψους 31.882,25 ευρώ η οποία ανατέθηκε στην επίμαχη εταιρεία . Κατά την συνεδρίαση ο αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της επιτροπής αυτοεξαιρέθηκε λόγω της πρόσφατης επαγγελματικής σχέσης του με την εταιρεία , όπως ο ίδιος δήλωσε . Αυτό βέβαια  συνέβη λίγες μέρες μετα  τη δημόσια  καταγγελία του κ.Αργυροπουλου , για την προμήθεια του ηλεκτρονικού σαρώθρου με απευθείας ανάθεση ύψους 24.000 ευρώ περίπου .   Αυτοεξαιρέθηκε ο κ.Αντιδημαρχος αλλα  κατόπιν εορτής αφού συμμετείχε σε ολες τις απευθείας αναθέσεις που έγιναν το 2020 . Και αναρωτιόμαστε  :

-Απαιτούνταν να κατατεθεί από τον αντιδήμαρχο στην επιτροπή,  το έντυπο Δήλωσης Σύγκρουσης Συμφερόντων και εάν ναι αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην συγκεκριμένη   απόφαση ;

Όλα αυτά είναι θέματα που  πρέπει να ελέγξει πλέον και η αρμόδια  υπηρεσία του Δήμου .

Το μείζον   πολιτικό και ηθικό θέμα  για την δημοτική αρχή παραμένει   . Για το λόγο αυτό πρέπει να απαντηθεί από τον κ.Δήμαρχο ξεκάθαρα ,  στο δημοτικό συμβούλιο της επόμενης Τρίτης ,  για να μην υπάρχει καμία απολύτως σκιά .

 

Previous ArticleNext Article