Λάρισα

Η πρωτότυπη δανειστική βιβλιοθήκη-περίπτερο στο Μακρυχώρι είναι γεγονός

Εικόνες που μας κάνουν να χαμογελάμε και να αισιοδοξούμε! Εικόνες που μαγνητίζουν το μυαλό και δίνουν τροφή για σκέψη!

Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στο Δήμαρχο Τεμπών κ. Γεώργιο Μανώλη και στο ΔΟΠΑΠΕΠ, όπου στην κεντρική πλατεία Ζήση Λιούπα στο Μακρυχώρι, βοήθησαν ώστε να υλοποιθεί η ιδέα δημιουργίας μίας πρωτότυπης δανειστικής βιβλιοθήκης – περίπτερο!  

Για τη δημιουργία της δανειστικής βιβλιοθήκης συνέβαλλε ενεργά και το ΚΔΑΠ “ο Κήπος” στο Μακρυχώρι. Με περισσή αρχοντιά και μεράκι φρόντισαν τόσο το ίδιο το περίπτερο, όσο και τον περίγυρο αυτού. Λετουργεί σε ένα βολικό σημείο της πλατείας  και εύκολα προσβάσιμο για όλους τους κατοίκους του Δήμου Τεμπών, όπου μπορούν να αναζητήσουν διάφορα είδη βιβλίων. Η εικόνα είναι πραγματικά φιλόξενη και ζεστή.

Η τοπική κοινωνία καθώς και οι συνδημότες αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια και χάρισαν αρκετά βιβλία, με αποτέλεσμα τώρα η εν λόγω βιβλιοθήκη να περιλαμβάνει πολλούς τίτλους.  Να επισημάνουμε ότι μπορεί ο κάθε συμπολίτης μας να διαθέσει βιβλία. Και βέβαια οι φίλοι του βιβλίου, κάθε ηλικίας, μπορούν να έρχονται και να βρίσκουν τίτλους Ελλήνων και Ξένων συγγραφέων που τους ενδιαφέρουν.

Η εκδήλωση παρουσίασης της βιβλιοθήκης -περίπτερο, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία του ΚΔΑΠ “ο Κήπος” και εθελοντών. Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ. Γεώργιος Νικολάου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Μητσογιάννης και η Πρόεδρος της Κοινότητας Μακρυχωρίου κα Άννα Καραπάνου – Μαγαλιού. Ανάμεσά τους, τίμησαν με την παρουσία τους αρκετοί κάτοικοι του Μακρυχωρίου και επισκέπτες από τις γύρω περιοχές του Δήμου Τεμπών.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τεμπών ευχαρίστησε τον ιδιοκτήτη του περιπτέρου για την ευγενική παραχώρηση, τους οποίους είχαν την καταπληκτική ιδέα, όλους τους παρευρισκόμενους και το ΚΔΑΠ “ο Κήπος” για την πολύτιμη βοήθειά του στη δημιουργία του περιπτέρου – βιβλιοθήκη.  Επίσης, ευχήθηκε να πραγματοποιηθούν παρόμοιες δράσεις και σε άλλες περιοχές του Δήμου Τεμπών.  Παρότρυνε όλους τους κατοίκους του Δήμου Τεμπών να επισκεφθούν το χώρο, είτε να δανειστούν είτε να χαρίσουν κάποιο βιβλίο. Τέλος, τόνισε: “Αξίζει μία δοκιμή ώστε να βρει κάποιος το βιβλίο της αρεσκείας του και να διαβάσει χωρίς να ξοδευτεί”. 

Previous ArticleNext Article