Ελασσόνα

Η περίεργη εικόνα με τα παπούτσια που κρέμονται από το φανάρι στην είσοδο της Ελασσόνας και οι εξηγήσεις… (ΦΩΤΟ)

“Στην είσοδο της Ελασσόνας στο φανάρι, φαίνεται πως τα παιδιά δεν στερούνται φαντασίας…”, γράφει η ανάρτηση της “Τσαριτσάνη Ηλεκτρονική Εφημερίδα”, ωστόσο αυτή η περίεργη εικόνα που αντικρίζει κανείς με το που μπαίνει στην πόλη της Ελασσόνας, μάλλον έχει μια αλληγορική σημασία, όπως σχολιάζει Ελασσονίτης, τονίζοντας πως:

“Είναι πράξη αλληγορικής σημασίας. Σημαίνει ότι στην πόλη μας είναι πιο ασφαλές να περπατάς στο στύλο ενός Φαναρίου παρά στους κατεστραμμένους δρόμους γιατί μπορεί να τραυματιστεις, παρά σε ένα σχολείο γιατι πεφτουν σοβάδες και τζάμια και παιδιά γλιτώνουν τον θάνατο κατά τύχη, παρά στο κέντρο υγείας όπου οι γιατροί και νοσηλευτές δουλεύουν σε συνθήκες εξαθλίωσης, παρά στις δημόσιες υπηρεσίες γιατί κινδυνεύεις να φύγεις με νευρικό κλονισμό και γενικά παντού εκτός από έναν στύλο Φαναρίου.”.

Ωστόσο κάποιος άλλος διαφώνησε και έγραψε πως η κίνηση αυτη σημαίνει κάτι τελείως διαφορετικό αναφέροντας: “Μαρκάρισμα γειτονιάς είναι όπως έγραψε κάποιος πιο πάνω ότι υπάρχει συμμορία εκεί ότι κάνουν ότι γουστάρουν και ελέγχουν το πεδίο το οποίο είναι δικό τους!!”.

Υπάρχει και μια τρίτη άποψη πολίτη που υποστηρίζει πως: “Νομίζω οτι δεν είναι θέμα φαντασίας! Ειναι μια ατυπη σηνήθεια να δένουμαι τα κορδόνια τών παλιών μας παπουτσιών και να τα κρεμάμε κάπου ψηλά για να τα χρησιμοποιήσουν κάποιοι πού τα εχουν ανάγκη!!!”.

Previous ArticleNext Article