Ελασσόνα

Η Λαογραφική Εταιρία Ελασσόνας χορεύει στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας

Στην πρωτεύουσα της Κροατίας, στο Ζάγκρεμπ, βρίσκεται από προχθές(Τετάρτη) το βράδυ ομάδα του χορευτικού συγκροτήματος της Λαογραφικής – Αρχαιολογικής Εταιρίας Ελασσόνας, και ήδη συμμετέχει σε μεγάλο Φολκλορικό Φεστιβάλ που πραγματοποιείται εκεί από τις 20 έως τις 24 Ιουλίου, εκπροσωπώντας τα Ελληνικά παραδοσιακά «χρώματα».
Πρόκειται για το 56ο «Međunarodna smotra folklora Zagreb»(INTERNATIONAL FOLKLORE FESTIVAL ZAGREB), μια σημαντική και ιστορική διοργάνωση που καταγράφει στο χώρο του πολιτισμού και της παράδοσης πολύχρονη ιστορία(…πρωτοξεκίνησε το 1966!). Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2014, το Υπουργείο Πολιτισμού της Κροατίας και η πόλη του Ζάγκρεμπ το ανακήρυξαν ως «φεστιβάλ εθνικής σημασίας».
Η 32μελής Ελασσονίτικη αποστολή ταξίδεψε οδικώς στην Κροατία. Τα μέλη της καλύπτουν εξ ολοκλήρου τα έξοδα του ταξιδιού τους.
Οι χορευτές και οι χορεύτριες της Λαογραφικής Εταιρίας Ελασσόνας θα παρουσιάσουν στις εμφανίσεις τους, που ολοκληρώνονται το βράδυ της Κυριακής 24 Ιουλίου, χορούς από τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θράκη.
Στο συγκεκριμένο Φεστιβάλ συμμετέχουν ακόμη μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από την Αλγερία, τη Σλοβενία, την Ουγγαρία, την Ιταλία, τις Η.Π.Α., την Πολωνία, τη Σλοβακία, την Ουκρανία, την Τσεχία, την Αυστρία, την Πορτογαλία, και βέβαια την «οικοδέσποινα» Κροατία.
Το χορευτικό συγκρότημα της Λ.Α.Ε. Ελασσόνας συνοδεύουν μέλη της διοίκησης του Συλλόγου και ο χοροδιδάσκαλος Γιώργος Παπαχρήστου.
Να σημειωθεί ότι την ερχόμενη εβδομάδα(…στις 26 Ιουλίου) αντίστοιχη ομάδα χορευτών – χορευτριών της Λαογραφικής Εταιρίας Ελασσόνας ταξιδεύει στη Σλοβακία, προκειμένου να λάβει μέρος σε ένα ακόμη Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ.

Πηγή: Ελευθερία-Γιάννης Μουκίδης

Previous ArticleNext Article