Ελασσόνα

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ελασσόνας για τις σημερινές εργασίες στο κτίριο του ΟΤΕ

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ελασσόνας αναφέρει ότι: στέκεται στο πλευρό των κατοίκων της πόλης, ιδιαίτερα αυτών της αγοράς και των εμπόρων, με αφορμή τις δικαιολογημένες αντιδράσεις τους για την εγκατάσταση ή αντικατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο κτίριο του ΟΤΕ.

Οι σημερινές εργασίες τεχνικών του ΟΤΕ/ΚΟΣΜΟΤΕ, ενόψει μάλιστα της ανάπτυξης δικτύων 5G, εύλογα προκαλούν ανησυχία για την προστασία της υγείας όπως και αρκετά ερωτηματικά.

Οι εν λόγω εργασίες και η επικείμενη εγκατάσταση, πραγματοποιούνται σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή της πόλης χωρίς μάλιστα απόφαση της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Ελασσόνας. Για αυτό το γεγονός η Δημοτική Αρχή οφείλει να παρέχει δημόσια ενημέρωση.

Η δημόσια υγεία είναι πάνω από το οικονομικό όφελος των επιχειρηματικών ομίλων και σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να παλέψουν οι κάτοικοι και οι φορείς της πόλης.

Απαιτούμε:

Την άμεση διακοπή των εργασιών και την απομάκρυνση της συγκεκριμένης κεραίας, έξω από τον αστικό ιστό.

Διενέργεια μέτρησης ακτινοβολίας με ευθύνη της δημοτικής αρχής και κοινοποίηση των αποτελεσμάτων της.

Να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα και την ασυδοσία των εταιρειών τηλεφωνίας, αδιαφορώντας επιδεικτικά για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον”.

Previous ArticleNext Article