Ελασσόνα

Η κακοκαιρία δοκιμάζει τους σεισμόπληκτους στο Δαμάσι

Το καλοκαίρι πέρασε, ο χειμώνας αρχίζει και «δείχνει τα δόντια του», η κακοκαιρία «Μπάλος» δοκιμάζει από χθες τις υποδομές σε ολόκληρη σχεδόν την επικράτεια, σε κάποιες δε περιοχές με σφοδρότατα χτυπήματα, και οι σεισμόπληκτοι στο Δαμάσι ετοιμάζονται για μια πολύ δύσκολη περίοδο, καθώς όπως όλα δείχνουν αποκλείεται να μπουν σύντομα στα σπίτια τους.

Πρόσφατα μπροστά στην κάμερα της LarissaPress καταγράψαμε την αγωνία κάποιων κατοίκων του καταυλισμού, οι οποίοι μας εξέφρασαν την αγωνία τους.

Χθες βρεθήκαμε εκ νέου στον καταυλισμό με στόχο να καταγράψουμε το πρώτο εικοσιτετράωρο της νέας κακοκαιρίας, η οποία όπως φαίνεται δεν έχει επηρεάσει σημαντικά την καθημερινότητα τους.

Οι στοιχειώδεις υποδομές του καταυλισμού και τα κοντέινερ δεν έχουν προς το παρόν πρόβλημα, ωστόσο όλοι αναρωτιούνται τι θα συμβεί αν η περιοχή δεχθεί κύμα κακοκαιρίας εφάμιλλο με εκείνο που δέχθηκαν πρόσφατα τα παράλια της Λάρισας ή το Πήλιο.

Οι κάτοικοι αντέχουν ακόμα. Όλοι οφείλουν να ενεργοποιηθούν και να δράσουν γρηγορότερα, γιατί αλλιώς είναι βέβαιο πως οι περιοχές που χτυπήθηκαν από τον καταστροφικό σεισμό του Μαρτίου θα βρεθούν εκ νέου στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και δεν θα είναι και πάλι για καλό…

Λ.Π.
Φωτογραφίες / Δημήτρης Καστανάρα

larissapress.gr

Previous ArticleNext Article