Ελασσόνα

Η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σπαρμού τίμησε ιδιαίτερα τον Όσιο Νικάνορα (φωτο)

Την Κυριακή 7 Αυγούστου 2022, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Νικάνορος του θαυματουργού, η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σπαρμού τίμησε ιδιαίτερα τον Όσιο Νικάνορα, λόγω και του ότι ο Καθηγούμενος αυτής, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νικάνωρ, άγει τα ονομαστήριά του.
Το Σάββατο το απόγευμα 6 Αυγούστου, τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του Αγίου Καθηγουμένου. Το ψαλτήρι της Μονής λάμπρυνε με την ταπεινή, ευλαβική και συγχρόνως μεγαλόπρεπη παρουσία του, η χορωδία της Αναλήψεως του Σωτήρος Λαρίσης, με χοράρχη τον κ. Θεοδόσιο Διαμάντη, η οποία απέδωσε τους ύμνους της εορτής με ιδιαίτερη συνοχή και λαμπρότητα.
Την κυριώνυμο ημέρα, τελέσθηκε η Θ. Λειτουργία, με τη συμμετοχή των Πατέρων της Μονής και άλλων ιερέων οι οποίοι προσήλθαν για την εορτή. Στον δεξιό χορό, έψαλε ο Πρωτοψάλτης και χοράρχης της «Ακαδημίας Ψαλτικής Ειρμός»
κ. Σπυρίδων Ασπιώτης εκ Θεσσαλονίκης, με μέλη της χορωδίας του, και στον αριστερό χορό, ο Πρωτοψάλτης και χοράρχης της χορωδίας «ΑΓΓΕΛΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ» κ. Καραγιαννάκης Γεώργιος εκ Λαρίσης.
Στις ως άνω λατρευτικές εκδηλώσεις, προσήλθαν πολλοί προσκυνητές να συνεορτάσουν τη μνήμη του Οσίου Νικάνορος, γευόμενοι του πνευματικού πλούτου της λατρευτικής μας παραδόσεως. Όλες οι ιερές ακολουθίες μεταδόθηκαν από τον εκκλησιαστικό τηλεοπτικό σταθμό 4ε.
Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας προσήλθε στην Ιερά Μονή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, ο οποίος ευχήθηκε εγκάρδια στον Άγιο Καθηγούμενο, υγεία, δύναμη και πνευματική προκοπή.
Ευχόμαστε ο Όσιος Νικάνωρ να χαρίζει πνευματικές νίκες σε κάθε αγωνιζόμενο πιστό και να ευλογεί όλους μας!
Previous ArticleNext Article