Ελασσόνα

Η ερημιά της Κυριακάτικης Ελασσόνας… (ΦΩΤΟ)

Ήταν ακόμα μία Κυριακή, η προχθεσινή, με… ασυνήθιστη εικόνα, για την Ελασσόνα, αφού οι υψηλές θερμοκρασίες του μεσημεριού έφεραν άλλες εικόνες για την πόλη, όπως βέβαια έγινε και σε άλλες περιοχές του νομού μας και της χώρας. Ήταν λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι, όταν ο υδράργυρος «έπαιξε» μεταξύ 42 και 43 βαθμών Κελσίου, με έναν καυτό λίβα, που άδειασε στην κυριολεξία τα «στέκια» και το κέντρο, με τα όποια ανοιχτά καφέ και τις ταβέρνες με ελάχιστους ή και κατ θόλου θαμώνες, με την «πιάτσα» των ταξί άδεια, με ελάχιστους πεζούς και οχήματα να κυκλοφορούν… στους άδειους δρόμους.

Οι ντόπιοι έσπευσαν στις παραλίες και στα ορεινά σε αναζήτηση δροσιάς. Ελάχιστοι και οι πελαργοί στο καμπαναριό του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου, που… «απολάμβαναν» τον καυτό ήλιο. Οι εικόνες θύμιζαν «πό- λεμο»… όπως υπενθύμισε στωικά ηλικιωμένος ή και τον πρώτο καιρό της και ραντίνας του κορονοϊού, άνοιξη του 2020, τότε που όλα ήταν «κλειδωμένα». Κάποιοι προβλέψιμοι για τις υψηλές θερμοκρασίες του μεσημεριού φρόντισαν να πιουν τον κυριακάτικο καφέ τους νωρίς το πρωί και όταν είχε αρχίσει να «ανάβει» για τα καλά η άσφαλτος, είχαν ήδη επιστρέψει πίσω, κοντά στη δροσιά του κλιματιστικού. Τίποτα δεν θύμιζε το συνηθισμένο πολύβουο κέντρο της κυριακάτικης Ελασσόνας, με δεκάδες επισκέπτες και ντόπιους να χαλαρώνουν και να απολαμβάνουν όμορφες στιγμές.

Όπως υπενθυμίζουν οι επιστήμονες και οι ειδικοί, «ο καύσωνας και οι υψηλές θερμοκρασίες δεν έχουν κλείσει τον κύκλο τους», οπότε αντίστοιχες εικόνες σαν αυττές της μεσημεριανής κυριακάτικης Ελασσόνας θα έχουν και συνέχεια…

Ελευθερία-ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε») – Του Γιάννη Μουκίδη

 

Previous ArticleNext Article