Ελασσόνα

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ελασσόνα

Αν υπάρχουν δυο πρόσωπα τα οποία έχουν πάρει κυριολεκτικά επάνω τους τη διαχείριση του καταστροφικού σεισμού στο νομό της Λάρισας, αυτοί είναι ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Και αν ο δεύτερος φαίνεται ξεκάθαρα στην πρώτη γραμμή της μάχης, εξαιτίας του συντονισμού, των ανακοινώσεων και των άμεσων λύσεων, ο πρώτος είναι αυτός που ζητάει καθημερινή ενημέρωση για όλα όσα δρομολογούνται στις σεισμόπληκτες περιοχές. Μαθαίνω για παράδειγμα πως πολλές φορές αργά το βράδυ ο Πέτσας επικοινωνεί είτε με βουλευτές του νομού, είτε στέλνει μηνύματα σε αυτοδιοικητικούς, ζητώντας άμεση ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί.

Ο ίδιος, υπενθυμίζω, ήταν ο πρώτος που έσπευσε στην περιοχή με εντολή του ίδιου του Πρωθυπουργού και δρομολόγησε τις επόμενες κινήσεις, έχοντας όμως «καλυμμένα τα νότα του», καθώς ο Αγοραστός είχε φροντίσει ήδη για τις επόμενες κινήσεις.

Δεν ξέρω αν το γεγονός της άμεσης ανταπόκρισης του κρατικού μηχανισμού είναι αυτό που οδηγεί κάποιους στο Μαξίμου να προτείνουν στον Μητσοτάκη να επισκεφτεί την περιοχή, ξέρω όμως η κουβέντα γίνεται και πως υπάρχουν και οι ακριβώς αντίθετες εισηγήσεις. Η άποψη του Αγοραστού εικάζω πως θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην τελική απόφαση…

Λ.Π.

Πηγή: larissapress.gr

Previous ArticleNext Article