Οι πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel στη Θεσσαλία έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα και ένα από αυτά εντοπίζεται στην παραγωγή της φέτας, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να κινδυνεύει με ελλείψεις, σύμφωνα με τους Financial Times.
Συγκεκριμένα, οι ft.com αναφέρουν ότι το 40% των μαλακών τυριών της χώρας παρασκευάζεται από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα που παράγεται στην κεντρική περιοχή της Θεσσαλίας, η οποία καταστράφηκε από τις πλημμύρες.
Οι πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel στη Θεσσαλία έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα και ένα από αυτά εντοπίζεται στην παραγωγή της φέτας, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να κινδυνεύει με ελλείψεις, σύμφωνα με τους Financial Times.
Συγκεκριμένα, οι ft.com αναφέρουν ότι το 40% των μαλακών τυριών της χώρας παρασκευάζεται από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα που παράγεται στην κεντρική περιοχή της Θεσσαλίας, η οποία καταστράφηκε από τις πλημμύρες.
Επίσης, η Ελλάδα παράγει περίπου 140.000 τόνους φέτας ετησίως, εκ των οποίων περίπου το 65% εξάγεται.
Έτσι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, «οι παραγωγοί θα αντιμετωπίσουν ένα δίλημμα σύντομα, καθώς θα έχουν λιγότερη παραγωγή γάλακτος: θα πρέπει να επιλέξουν πού θα στείλουν τα προϊόντα τους. Οι ελλείψεις θα είναι πιο εμφανείς στην Ελλάδα».
newsbeast.gr