Ελασσόνα

Η Ελλάδα δεν εγκαταλείπει το θέμα του Ολοκαυτώματος του Δομένικου Ελασσόνας

Η Σφαγή του Δομένικου αναφέρεται στην ολοκληρωτική καταστροφή που υπέστη το χωριό της Ελασσόνας στις 16-17 Φεβρουαρίου του 1943, από τις ιταλικές δυνάμεις κατοχής, που αφού το πυρπόλησαν στη συνέχεια προέβησαν σε ωμή βία, εκτελώντας 140 αθώους κατοίκους. Μεταξύ αυτών ήταν και ο ιερέας του χωριού που σύμφωνα με τις εξιστορήσεις τον έκαψαν ζωντανό.

Ακόμη αναζητούν δικαίωση οι κάτοικοι για την σφαγή από τους Ιταλούς

Από τότε το χωριό ζητά δικαίωση με την μορφή αποζημιώσεων για τις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν. Μάλιστα στην larissapress μίλησε ο σημερινός πρόεδρος του χωριού κ. Στάθης Ψωμιάδης. «Ζητάμε δικαίωση για την σφαγή από τους Ιταλούς φασίστες τόσα χρόνια τώρα, χωρίς δυστυχώς να δικαιωθούμε. Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε», αναφέρει.

Παρά τις δεσμεύσεις του πολιτικού κόσμου και των προηγούμενων κυβερνήσεων δεν έχει προχωρήσει η υπόθεση. Μάλιστα το Πολυμελές Πρωτοδικείο Λάρισας πριν από ένα μήνα απέρριψε την αγωγή που είχαν κάνει οι κάτοικοι λόγω ετεροδικίας, καθώς η υπόθεση σύμφωνα με την απόφαση αφορά την Ιταλία.

Έτσι η νομικός και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη που εκπροσωπεί τους κατοίκους σε αυτή μακρόχρονη υπόθεση, άσκησε έφεση κατά της απόφασης και ζητά να εκδικαστεί η αγωγή σε ανώτερο βαθμό στην ελληνική δικαιοσύνη, επιδιώκοντας το θέμα του ολοκαυτώματος του Δομένικου να πάει στην Ιταλία, ώστε να υπάρξει πλήρης δικαίωση των θυμάτων.

Πηγή: larissapress.gr

Previous ArticleNext Article