Ελασσόνα

Η Ελασσονίτισσα που την “πάτησε”, η Λαρισαία που έπαθε σοκ και έτρεχε στα νοσοκομεία και οι επιτήδειοι

Στα δίχτυα των απατεώνων, σε καθημερινή βάση πλέον, πέφτουν ηλικιωμένες γυναίκες με τις τηλεφωνικές απάτες που βασίζονται στη μέθοδο του δήθεν τραυματισμό συγγενικού προσώπου. Μια γυναίκα στην Ελασσόνα παρέδωσε προχθές σε άγνωστη γυναίκα μια σακούλα με 3.500 ευρώ, προκειμένου η κόρη της να υποβληθεί σε ένα πολύ δύσκολο χειρουργείο στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας, ενώ μια 75χρονη Λαρισαία υπέστη τέτοιο σοκ χθες, με αποτέλεσμα να πάει στην Τράπεζα και να προβεί σε ανάληψη, ενώ με απύθμενο θράσος οι απατεώνες έπεισαν την ηλικιωμένη γυναίκα να αναζητά στα νοσοκομεία της Λάρισας τη δήθεν τραυματισμένη κόρη της.

 

 

Ο απατεώνας τηλεφώνησε χθες το πρωί στο σπίτι της 75χρονης Λαρισαίος, στην οποία συστήθηκε ως γιατρός και τονίζοντας ότι η κόρη της πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα, απαίτησε χρηματικό ποσό μεγαλύτερο των 30.000 ευρώ. Στο μεταξύ, όπως είναι γνωστό και από αντίστοιχες απάτες, συνεργάτιδα του απατεώνα παριστάνει την κόρη του υποψήφιου θύματος, το οποίο με λυγμούς εκλιπαρεί σε βοήθεια, ζητώντας από τη «μητέρα» της να κάνει τα πάντα προκειμένου να χειρουργηθεί και «να σωθεί» από γάγγραινα κ.λπ.

Η συναισθηματική φόρτιση και η σύγχυση που προκαλούν οι απατεώνες στα υποψήφια θύματα είναι τέτοια που αδυνατούν να διακρίνουν πως αυτή που ακούγεται στο τηλέφωνο δεν είναι η κόρη τους στην πραγματικότητα, αλλά η συνεργάτιδα των απατεώνων.

Στην περίπτωση της 75χρονης χθες, όταν εκείνη αντέτεινε πως στο σπίτι είχε μόνο 1.000 ευρώ, οι δράστες την έπεισαν να πάει στην τράπεζα και να κάνει ανάληψη.

 

 

Όντως η 75χρονη πήγε -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ελευθερίας»- σε κεντρικό τραπεζικό υποκατάστημα και προχώρησε σε ανάληψη 12.000 ευρώ και μαζί με τα 1.000 ευρώ παρέδωσε σε άγνωστη γυναίκα το χρηματικό ποσό των 13.000 ευρώ. Μάλιστα, δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό -εκτιμάται για να την καθυστερήσουμε σε περίπτωση καταγγελίας της υπόθεσης- να την πείσουν να απευθυνθεί στα νοσοκομεία της Λάρισας, αναζητώντας τη δήθεν τραυματισμένη κόρη της. Η απάτη καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, η οποία ερευνά την υπόθεση.

eleftheria.gr

Previous ArticleNext Article