Ελασσόνα

Η Ελασσόνα τίμησε τον θαυματουργό Άγιο

Με κατάνυξη και με τα προβλεπόμενα περιοριστικά προληπτικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του «Covid-19» τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος στην Ελασσόνα, όπου υπάρχει ο φερώνυμος Ναός του Αγίου.
Το απόγευμα του Σαββάτου, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία, όπου συλλειτούργησαν ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο αρχιερατικός επίτροπος της Μητρόπολης – πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, οι πρωτοπρεσβύτεροι π. Αλέξανδρος Ρουμπιές («οικοδεσπότης» της ενορίας), Ευάγγελος Γκανάτσιος, Χρήστος Γεροφάκας και ο ιερέας π. Αλέξανδρος Νεζεργιώτης.

Στο Θείο Κήρυγμα ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης π. Βησσαρίων με μεστό λόγο αναφέρθηκε στον κορυφαίο επίσκοπο Τριμυθούντος Κύπρου, στις αρετές και στον χαρακτήρα του και στα θαύματα που έκανε στη διάρκεια του βίου του.
Μίλησε για «τον σοφό και θαυματουργό Άγιο Σπυρίδωνα, που διακρινόταν για την απλότητα, την ελεημοσύνη και τη φιλανθρωπία του, αν και πάντοτε φτωχός, βοηθώντας αυτούς που είχαν ανάγκη». «Ο τιμώμενος Άγιος δεν διακρινόταν για τη μόρφωσή του, ξεχώριζε όμως για την απλότητα και την ταπεινοφροσύνη του. Ο Άγιος είναι θαυματουργός. Στην απλή του ζωή επιτελούσε θαύματα. Για απλά πράγματα έδινε λύσεις. Απλός, ταπεινός, με πίστη μεγάλη, θαυματουργός. Μεγάλος δάσκαλος, μεγάλη ψυχή, έλαμψε με την ακτινοβολία του».
Ανήμερα της εορτής, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ελασσόνας τελέσθηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, όπου λειτούργησε ο «οικοδεσπότης» πρωτοπρεσβύτερος π. Αλέξανδρος Ρουμπιές.
Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις της Ελασσόνας παρευρέθηκαν: Ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, η αντιδήμαρχος Φρόσω Καρκαβανίδου – Σκρέτα, ο πρώην δήμαρχος – επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Ευαγγέλου, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ελασσόνας Βασ. Μουλτσιάς, η αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑΠ Δήμου Ελασσόνας Ελένα Ταζέ – Νίκου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, κυρίες των Φιλοπτώχων Ταμείων της ενορίας του Αγίου Σπυρίδωνος και ενοριών της πόλης, καθώς και αρκετός κόσμος.

Πηγή: Ελευθερία – Του Γιάννη Μουκίδη

Previous ArticleNext Article