Ελασσόνα

Η Ελασσόνα τίμησε τον πολιούχο της Αγιο Αρσένιο (φώτο)

Με τις καθιερωμένες εκδηλώσεις με τιμές, κατάνυξη και παρουσία πλήθους κόσμου η Ελασσόνα τίμησε τη μνήμη του πολιούχου της, του Αγίου Αρσενίου, του αρχιεπισκόπου Ελασσώνος και Δημονίκου (Δομενίκου).

Στις διήμερες Ιερές Ακολουθίες (στον Εσπερινό και στη Θεία Λειτουργία) συγχοροστάτησαν τρεις ιεράρχες, οι σεβασμ. Μητροπολίτες: Κοζάνης και Σερβίων κ. Παύλος, Γρεβενών κ. Δαυίδ και Ελασσώνος κ. Χαρίτων και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης.

Να σημειωθεί ότι από πέρυσι ο πολιούχος Άγιος της Ελασσόνας καθιερώθηκε να τιμάται κάθε χρόνο όχι στις 8 Μαΐου αλλά την Κυριακή των Μυροφόρων, δηλαδή την επόμενη Κυριακή μετά την «Κυριακή του Θωμά».

Τα λείψανα του Αγίου Αρσενίου, εδώ και 17 χρόνια, μετά από συντονισμένες επιτυχημένες προσπάθειες του μακαριστού μητροπολίτη Ελασσώνος κυρού Βασιλείου, επέστρεψαν από τη Ρωσία και φυλάσσονται για πάντα στον φερώνυμο Ιερό Ναό της Ελασσώνας.

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων,  ο βουλευτής Βασίλης Κόκκαλης, ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, , οι περιφερειακοί σύμβουλοι και υποψήφιοι βουλευτές, Θανάσης Παιδής και Πέτρος Τσακνάκης, ο αντιδήμαρχος Χρήστος Παπαδημητρίου, ο υποψήφιος βουλευτής Θωμάς Παπαλιάγκας,ο πρόεδρος της ΑΕΝΟΛ ΑΕ Λευτέρης Φουρκιώτης,  ο Δασάρχης Ελασσόνας Χρήστος Αναστόπουλος,  και πλήθος πιστών.

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

Previous ArticleNext Article