Ελασσόνα

Η Ελασσόνα τίμησε τον πολιούχο της Άγιο Αρσένιο (φώτο-video)

 «Ελασσώνος ποιμένα Θετταλίας το κλείσμα και της Μοσχοβίας απάσης περιβόητον άκουσμα. Αρσένιον υμνήσωμεν πιστοί, βοώντες μετά πόθου ευλαβώς· φύλαττε και σκέπε πάτερ αεί τους πίστει σοι κραυγάζοντας· δόξα τω σε δοξάσαντι Χριστό, δόξα τω σε θαυμαστώσαντι, δόξα τω δωρουμένω διά σου χάριν και έλεος».

Αυτόν τον ύμνο έψαλαν και φέτος ιεροψάλτες και κλήρος στην Ελασσόνα, το Σάββατο και την Κυριακή ημέρες όπου γιορτάστηκε με θρησκευτική λαμπρότητα, κατάνυξη και επισημότητα η μνήμη του Αγίου Αρσενίου, αρχιεπισκόπου Ελασσώνος και Δημονίκου(Δομενίκου), με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών από την ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Ελασσόνας, αλλά και από γειτονικούς Νομούς και όχι μόνο.

Τις διήμερες θρησκευτικές Ακολουθίες στον φερώνυμο ιερό ναό της Ελασσόνας λάμπρυναν με την παρουσία τους 2 ιεράρχες, και συγκεκριμένα, συγχοροστάτησαν ο επίσκοπος Αμφιπόλεως κ. Χριστοφόρος και ο «οικοδεσπότης» σεβασμ. μητροπολίτης  Ελασσώνος κ. Χαρίτων.

Συλλειτούργησε πλειάδα κληρικών: ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης αρχιμανδρίτης  π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο ηγούμενος της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου – αρχιμανδρίτης π. Νικάνωρ Παπανικολάου, ο αρχιμαδρίτης της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου π. Νεόφυτος Παπαδημητρίου, οι πρωτοπρεσβύτεροι π. Ευάγγελος Γκανάτσιος, π. Χρήστος Γεροφάκας,  και ο διάκονος π. Παναγιώτης Σοφιανός. Συμπροσευχήθηκε μαζί τους ο αρχιερατικός επίτροπος της Ι. Μητρόπολης – πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου (εφημέριος του Ναού).

Αναφορά στη ζωή, στο έργο, στις αρετές, στην πορεία, στους σταθμούς και στη σημαντική προσφορά του Αγίου Αρσενίου στην Ορθοδοξία και στον πολιτισμό έκανε ο προσκεκλημένος ιεράρχης κ. Χριστοφόρος κηρύσσοντας τον Θείο Λόγο, μιλώντας για «τον σπουδαίο Άγιο με τη λαμπρή πορεία και το καταλυτικό έργο του, τον Άγιο που τον τιμούν και οι Ρώσοι και οι Έλληνες, αφού ωφέλησε και τους δύο λαούς…».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το 10ετες μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Ελασσώνος κυρού Βασιλείου.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις του Αγίου Αρσενίου Ελασσόνας παρευρέθηκαν: οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Καρανίκας και  Έλενα Ταζέ, η πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Ελασσόνας Καλιόπη Φώλλα,  ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας Γιώργος Πασχόπουλος,  ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ελασσόνας Θανάσης Μπίζιος, η πρώην έπαρχος και αντιπεριφερειάρχης Μαρία Μαμάρα, ο πρώην πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ελασσόνας Βασίλης Μουλτσιάς, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΑ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Αντιπτέραρχος  Γιώργος Μπλιούμης, ο διοικητής της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελασσόνας  ο Αντιπύραρχος Ελευθέριος Μουλτσιάς.

Δείτε φωτογραφίες:

Δείτε video:

 

 

Previous ArticleNext Article